Volledig scherm
Stevo speelt zaterdag thuis voor de beker tegen Vroomshoopse Boys. © Robin Hilberink

Agenda: interessante affiches in het amateurvoetbal

ENSCHEDE - Ook komend weekeinde is er genoeg te beleven op de amateurvelden. Een rondje door de regio.

Competitie

DETO Twenterand beleefde weinig plezier aan de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. De ploeg verloor kansloos bij titelkandidaat Genemuiden (5-1). Zaterdag vanaf 14.45 uur wacht het eerste thuisduel: Sparta Nijkerk komt op bezoek. Sparta wordt eveneens getipt als titelkandidaat, maar kwam vorige week niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen SVZW. Dat was een mooie opsteker voor De Zwaluwen, die morgen in eigen huis spelen tegen WHC. Vorig jaar kwamen beide teams nog uit in de eerste klasse. SVZW werd weliswaar kampioen, maar heeft tegen WHC nog wat goed te maken. Het thuisduel vorig seizoen werd met 5-1 verloren...

Beker

Voor de clubs in het district oost staat de tweede speelronde in de districtsbeker op de rol. Kersvers tweedeklasser Barbaros neemt het zondag (14.30 uur) thuis op tegen stadgenoot Tubantia. Vijfdeklasser Fleringen mag zondag proberen te stunten in de derby bij derdeklasser Saasveldia (14.00 uur).

Ook zaterdag genoeg leuke potjes, onder meer tussen zaterdag- en zondagclubs. Stevo neemt het vanaf 17.00 uur op tegen Vroomshoopse Boys, in dezelfde poule gaat trainer Kenan Durmusoglu met zijn nieuwe club DOS’37 op bezoek bij zijn oude Luctor. Aanvang 17.00 uur. Op hetzelfde tijdstip begint in Oldenzaal het duel De Esch - SDC’12. 

Amateurvoetbal