Archieffoto: BZSV Borne tegen AJC 96 met in het midden trainer Erik Hellegers.
Volledig scherm
Archieffoto: BZSV Borne tegen AJC 96 met in het midden trainer Erik Hellegers. © orangepictures/Marcel ter Bals

AJC’96 en hoofdtrainer per direct uit elkaar

LOSSER - Erik Hellegers zou eigenlijk aan het einde van dit seizoen afscheid nemen als hoofdtrainer van AJC’96 uit Losser. Maar het bestuur van de zaterdag-derdeklasser heeft bekendgemaakt dat de oefenmeester per direct op non-actief is gesteld.

Over de reden van de breuk doet het bestuur geen uitspraken. Meerdere bronnen rond de voetbalclub zeggen tegen deze krant dat er onlangs sprake is geweest van een incident in de kantine, waarbij onder meer Hellegers betrokken zou zijn.

Reden blijft binnenskamers

„Ik denk dat iedereen, inclusief Erik, dit liever anders had gezien”, zegt AJC’96-voorzitter Robert de Vries. „Maar we hadden geen andere keus. We hebben afgesproken verder geen mededelingen te doen over het hoe en waarom. We houden het binnenskamers en hebben geprobeerd de situatie zo goed mogelijk op te lossen.”

Dat betekent dat Erik Hellegers dit seizoen niet meer langs de lijn staat in Losser. Bij de laatste wedstrijd op 15 februari uit bij ASV’57 ontbrak hij al vanwege de naweeën van een heupoperatie. Hellegers gaat in het nieuwe seizoen aan de slag als trainer bij Sportlust Glanerbrug.

Voor de resterende wedstrijden van dit seizoen heeft AJC’96, dat negende staat in de derde klasse, Peter Eshuis bereid gevonden de rol van hoofdtrainer op zich te nemen. Eshuis speelde jarenlang in het eerste elftal en sprak recentelijk zijn ambities in het trainersvak uit. 

Amateurvoetbal