Volledig scherm
Tijdens het duel tegen Eibergen (2-0 verlies) knakte er iets bij VIOS. © Reinier van Willigen

Alleen wonder kan VIOS Beltrum nog naar derde klasse brengen

AMATEURVOETBALVoetballen in de derde klasse. Die wens leeft al een tijdje in Beltrum. Maar is VIOS daar ook aan toe? De een zegt van wel, de ander twijfelt. 

Die twijfel is gebaseerd op de laatste weken, waarin de Beltrumse ploeg maar twee punten uit vier duels haalde. Aan de andere kant roept de huidige lichting het optimisme op dat als ze in Beltrum een keer wat willen, het met deze groep moet gebeuren. En Jurgen Wiegerinck (Longa'30) keert komend seizoen terug op het oude nest. Ook dat speelt mee.

Freek Helmers wordt een beetje tussen zijn gevoelens heen en weer geslingerd. "Met ons spel van de laatste weken hebben we niets in de derde klasse te zoeken", stelt de 25-jarige aanvaller, die vijf maanden langs de kant stond als gevolg van een beschadigde kruisband. "Maar dat wil niet zeggen dat we niet beter kunnen. Op de belangrijke momenten komt het er alleen niet uit."

Helmers schoot er vorig seizoen nog zestien in voor Vios. De teller staat nu, vier duels voor het einde van de competitie, slechts op drie treffers. Helmers heeft tot nu toe amper acht wedstrijden kunnen spelen. "Zelf had ik er ook liever nog een keer zestien ingeschoten. Dan hadden we waarschijnlijk hoger gestaan."

Bijgesteld

VIOS loste het matige begin van de competitie aardig op met een goede tweede periode. De ploeg klom op de ranglijst, terwijl Helmers geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Trainer Manfred Graven verklaarde al in een vroeg stadium dat hij met VIOS voor de titel en promotie naar de derde klasse ging. Het typeert de gedrevenheid van Graven, die de lat hoog legt, maar zoiets niet zal roepen als het onhaalbaar is. Het bleek gaandeweg het seizoen een reële doelstelling te zijn, totdat AD'69 wel heel ver uitliep op de concurrentie. Het doel moest worden bijgesteld tot het spelen van nacompetitie. Ook dat zat er in, tot aan het duel tegen FC Eibergen. Daarin ging het fout en toen leek er iets te knakken binnen de ploeg. Helmers: "FC Eibergen speelde het slim en wij hadden op een heel verkeerd moment een slechte dag. Ik denk dat het de laatste weken gebrek aan vorm is dat ons heeft genekt. Er is wel inzet, iedereen wil graag, maar het gaat niet. Het is altijd moeilijk uit te leggen waar dat aan ligt."

Quote

Ik denk dat het de laatste weken gebrek aan vorm is dat ons heeft genekt

Freek Helmers

Helmers heeft het tijdens zijn herstel allemaal 'van de andere kant' kunnen bekijken. En toen vielen hem dingen op. "De nuchterheid waarmee wij het voetballen beleven, ligt misschien niet altijd in de lijn met de beleving van de trainer. Ik denk dat we daar met deze lichting en juist met deze trainer voor de groep meer uit moeten halen."

Dat moet dan in de komende vier wedstrijden gebeuren, al heeft VIOS het niet meer zelf in de hand. "We moeten zelf alles winnen en het ligt eraan wie boven ons nog een steek laat vallen. De nummer 4 kan nog door naar de nacompetitie. Maar daar is wel een wondertje voor nodig."

Amateurvoetbal