Volledig scherm
Floris van Raalte, aanvoerder van het zondagteam van Rigtersbleek. © Lars Smook

Alles is anders dit seizoen bij Rigtersbleek

ENSCHEDE - Na de 7-0 afstraffing bij Rohda vorige week, ging eersteklasser Rigtersbleek zondag weer onderuit. BVC’12 was thuis met 4-0 te sterk voor de hoogstspelende club uit Enschede.

Dat het nog niet loopt bij het sterk gerenoveerde Rigtersbleek, weet ook aanvoerder Floris van Raalte (23). De verdediger was vorig seizoen een jonkie in de ploeg van Otto Krabbe. Dit seizoen is hij plots aanvoerder onder trainer Mete Soygül en moet hij de overige jongens de weg wijzen. Acht spelers vertrokken namelijk bij de hoogstspelende amateurclub van Enschede. Daarvoor kwamen er veertien jongens terug, van wie vier spelers al bij Rigtersbleek speelden, maar in een lager elftal. "Dat is wennen", zegt Van Raalte. "Eigenlijk is alles anders ten opzichte van vorig seizoen. Als spelers moeten we elkaar nog leren kennen. We voetballen op een andere manier en er staat een andere trainer langs de lijn."

Carrousel

Het was geen spelerscarrousel in de vorige zomers bij Rigtersbleek. Vaak stond een redelijk herkenbare selectie op het trainingsveld. Daar is dit seizoen dus geen sprake van. "Voor mij is het niet nieuw", aldus Van Raalte. "Ik heb het bij Sportclub Enschede al eens meegemaakt, dat vrijwel de volledige selectie vertrok na afloop van het seizoen. Het is te hopen dat we met deze groep volgend seizoen ook door kunnen. Ik merk namelijk dat we beter worden. De groep wordt ook steeds vaster en het is gezellig." De goede sfeer vertaalt zich vooralsnog niet in goede resultaten. De ploeg pakte slechts vijf schamele puntjes uit acht duels. "We wisten vooraf dat het een lastig seizoen zou worden. Handhaving is het doel", zegt Van Raalte.

Ondanks de weinig bemoedigende cijfers, ziet de verdediger voldoende aanknopingspunten om geen kansloos seizoen tegemoet te gaan. "Wij zijn niet het enige team dat het moeilijk heeft. Zondag verloren we met 4-0, maar voor rust waren we de betere ploeg. We hebben Bemmel verslagen, tegen TVC en Twello kwamen we op voorsprong. En teams als Tubantia, De Zweef en FC Winterswijk hebben het ook lastig. Tegen Rohda Raalte hadden we een off-day, maar het gaat steeds beter. De punten gaan binnenkort echt komen."

Uitdaging

Net als de meeste regionale ploegen komt Rigtersbleek komend weekeinde niet in actie voor de competitie. Donderdag wacht wel een mooie uitdaging in de districtsbeker. Het Achterhoekse AZSV komt langs in Enschede. De Aaltenaren pakten zaterdag de eerste periode in de hoofdklasse. "Een lastige pot, maar tegelijkertijd mooi om ons te meten aan dat niveau", aldus Van Raalte. "We hebben een brede selectie en zullen waarschijnlijk wat wisselen, maar dat gaat AZSV ongetwijfeld ook doen. Ik ben benieuwd."

Amateurvoetbal