Volledig scherm
AJC verloor zondag kansloos van Reutum en is na vijf duels nog puntloos. © Robin Hilberink

Amateurvoetbal: angst voor een loodzwaar seizoen bij AJC'96

LOSSER - AJC’96 verliest ook vijfde wedstrijd van het seizoen. Reutum is met 3-0 te sterk voor de derdeklasser uit Losser.


AJC-oefenmeester Boy Jhan Jhan wil voorkomen dat dit seizoen een lange lijdensweg wordt, maar of dat gaat lukken...? ,,We moeten plezier houden en hard blijven werken”, zei hij zondag na e terechte verliesbeurt tegen Reutum. Jhan Jhan sprak direct na afloop in de kleedkamer opbeurende woorden. ‘Klasse jongens’, klonk het net nadat zijn spelers in de kleedkamer hadden plaatsgenomen. Jhan Jhan wil niet doemdenken. De oefenmeester probeerde zijn spelers moed in te praten. De kentering moet volgens hem een keer komen. Jhan Jhan hoopt vanzelfsprekend dat zo snel mogelijk de eerste punten worden gepakt. Nog het liefst voordat hij weer een beroep kan doen op een voltallige selectie. De competitie is pas ruim een maand oud, maar er is al een lange lijst van afwezigen. Die zwol een dag voor de wedstrijd en op de wedstrijddag zelf nog aan. ,,Laurens Huitink belde me zaterdag op om te zeggen dat hij een teen uit de kom heeft. En op de ochtend voor de wedstrijd kreeg ik nog een afmelding van Sander van der Meer. Hij moest afzeggen vanwege een knieblessure. Momenteel zijn er vijf geblesseerden en twee geschorsten”, aldus Jhan Jhan. De trainer had verwacht met een sterkere selectie aan het seizoen te kunnen beginnen, maar AJC’96 werd geconfronteerd met het vertrek van diverse spelers. ,,Zes jongens zijn op het laatst vertrokken. Ik ging er vanuit dat ze allemaal zouden blijven. Kemal Sari, Remco Hovink en Rick Battels zijn erbij gekomen. Nee, die heb ik niet meegenomen. Ze zijn uit zichzelf bij AJC’96 gekomen.”

Samenstelling
De club uit Losser heeft gepoogd om spelers bij Sportclub Overdinkel los te weken, maar dat is niet gelukt. Jhan Jhan moet het nu zien te rooien met een verzwakte spelersgroep. ,,Ik heb me niet bemoeid met de samenstelling van de selectie. Over het betalen van spelers in het verleden weet ik niets. Ik moet dit seizoen met een jonge selectie aan de slag. Door het vertrek van meerdere jongens en de blessures hebben het eerste en tweede elftal al in het begin van de competitie te weinig spelers.”
De hoop op het eerste competitiepunt gisteren tegen Reutum leek al na enkele minuten vervlogen. Na drie minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord. ,,In het eerste kwartier werden we weggespeeld. Daarna ging het beter”, aldus Jhan Jhan, die zag dat zijn ploeg geen moment een vuist kon maken. Reutum kreeg opgelegde kansen op de derde treffer. Die viel pas vlak voor het rustsignaal. Het bestuur en de speaker van AJC’96 hadden er weinig vertrouwen in dat het tij nog gekeerd kon worden.

Smal
Iedereen berustte in een volgende nederlaag. De omroeper riep vlak voor de aftrap op om de thuisploeg te steunen in de tweede helft. Aan inzet ontbrak het niet. De voetballers uit Losser werkten zich uit de naad om een grotere nederlaag af te wenden. Daarbij werden harde overtredingen niet geschuwd. Liefst vijf gele kaarten moest AJC’96 incasseren. Jhan Jhan nam er bezorgd kennis van. ,,We moeten oppassen met gele kaarten. De selectie is al smal.”

Amateurvoetbal