Volledig scherm
ASV-coach Henry Kuipers: „Wij leven zeker niet boven onze stand, maar kampioen worden is punt twee.” © Frans Nikkels

Amateurvoetbal: ASV doet eindelijk weer mee om de prijzen

AADORP - Al sinds 1997 speelt ASV’57 in de vierde klasse. Dit seizoen gaat het geweldig, de ploeg staat bovenaan. Toch vertrekt trainer Henry Kuipers na het seizoen.


ASV’57 bovenaan. Het is niet iets waar de inwoners van Aadorp aan gewend zijn. De club speelt al sinds 1997 in de vierde klasse. Wie de geschiedenisboeken erop naslaat, ziet dat het eerste elftal in 1972 voor het laatst kampioen werd. Nu, na tien competitieduels, is de ploeg lijstaanvoerder van de vierde klasse D. „Het gaat bijzonder goed”, vertelt trainer Henry Kuipers. „Vergeleken met vorig seizoen hebben we een totaal andere selectie. Een stuk of acht jongens stopten ermee. Voor hen in de plaats kwamen acht nieuwe spelers uit onze jeugd en van andere verenigingen. Die jonge jongens doen het beter dan ik had verwacht.”
Tot dusver won ASV zeven duels en speelde het er een gelijk. Twee keer werd er verloren. „We hebben op dit moment een goed team. De jongens willen hard werken voor elkaar. Daar begint het allemaal mee”, zegt de 51-jarige oefenmeester uit Almelo. „Tegen Sportlust Glanerbrug kwamen we drie keer op achterstand, maar toch sleepten we een punt uit het vuur.”

Concurrentie
Aan het kampioenschap denken? Daarvoor is het volgens Kuipers nu nog veel te vroeg. „Wij leven zeker niet boven onze stand, maar kampioen worden is punt twee.”
Hij doelt op de concurrentie die zijn ploeg in de nek hijgt. ASV staat dan wel drie punten voor op achtervolgers Achilles Enschede en het eveneens verrassende Daarlerveen, maar die ploegen hebben een duel minder gespeeld. Daarachter volgen ook nog PW, Sportlust Glanerbrug en FC Winterswijk. „Onze doelstelling was en is de top vier. Er zullen vier of vijf ploegen om het kampioenschap strijden en wij hopen dan natuurlijk wel aan het langste eind te trekken.”

Hogerop
Ondanks de uitstekende prestaties maakte Kuipers twee weken geleden bekend na dit seizoen te vertrekken. „Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en wil graag een stapje hogerop”, verklaart hij. „Ik zit niet vast aan een vereniging en vind twee à drie jaar een goede periode. Het ligt zeker niet aan ASV, want dat is een fijne club om te werken.”
Een specifieke club heeft hij nog niet in gedachten. „Maar ik heb wel mijn voorkeuren. Een ploeg in de eerste of tweede klasse zou mooi zijn. Ik heb er de ervaring voor.” Voor ASV was Kuipers hoofdtrainer van ON, De Zweef en het zaterdagteam van Quick’20.
Dat ASV bovenaan staat, is volgens Kuipers binnen de club te merken. „Het maakt iets los. Spelers zijn minder vaak geblesseerd en kunnen soms tijdens wedstrijden net een paar procent meer geven dan wanneer je middenmoter bent.”
Voor ASV staat zaterdag een belangrijke pot op het programma, uit in Daarlerveen. „Daarlerveen heeft een stugge ploeg en staat keurig derde. Ja, we mogen wel spreken van een onverwachte topper.”

Amateurvoetbal