Volledig scherm
Burak Babuloglu namens Barbaros in actie tegen Avanti. © Frans Nikkels

Amateurvoetbal: Barbaros wil geschiedenis schrijven

HENGELO - Versterkt Barbaros staat bovenaan in de vierde klasse B en heeft dit seizoen als doelstelling om de stap naar de derde klasse te maken.


Met nieuw elan wil Barbaros aan een mooie toekomst werken. De hoofdmacht van de club hoopt dit seizoen geschiedenis te kunnen schrijven. De ploeg van aanvoerder Burak Babuloglu staat bovenaan in de vierde klasse B en kijkt al met een schuin oog omhoog. Promotie naar de derde klasse is het streven. „Dat zou uniek zijn. Barbaros heeft nog nooit zo hoog gespeeld”, weet de 22-jarige middenvelder van de vereniging uit Hengelo.

Na vijf duels is zijn team de lijstaanvoerder. De goede resultaten kunnen niet los worden gezien van de kwaliteitsinjectie die Barbaros onderging. De club versterkte zich met tal van spelers. Babuloglu speelde daarin een belangrijke rol. Hij is afkomstig van Rigtersbleek, maar maakte vorig seizoen al de overstap naar Barbaros. „Ik heb op eigen initiatief met Cuneyt Avsar (medespeler bij Barbaros, red.) spelers benaderd. Ik ken veel voetballers uit Enschede. Daarna is onze trainer Mete Soygul ook op zoek gegaan naar spelers. We willen met de club omhoog. Ook vinden we het belangrijk om Barbaros van de positieve kant te laten zien. Er zijn al zes jaar geen problemen meer”, zegt Babuloglu.

Kwaliteit
De aanvoerder vindt het ook fijn dat Nederlandse spelers overschrijving hebben aangevraagd. „Marnix Verschoor en Eskan Pijloo hebben de overstap van De Tubanters naar ons gemaakt.” In de voorbereiding zag Babuloglu al dat de vernieuwde selectie over veel kwaliteit bezit. Ook opvallend is de grootte van de spelersgroep. Op de spelerslijst van trainer Soygul staan liefst 27 namen. „De selectie is groot, maar niet te groot. Natuurlijk zullen jongens teleurgesteld zijn als ze niet spelen. Maar we hebben iedereen nodig. Het seizoen is lang. Het elftal wordt niet zwakker als door blessures en schorsingen spelers niet inzetbaar zijn. Ook het tweede elftal van Barbaros is beter geworden.”

Amateurvoetbal