Volledig scherm
Op naar de tweede klasse! MVV'29 viert feest. © Rikkert Harink

Amateurvoetbal: bonus met gouden rand voor MVV'29

HARBRINKHOEK - Groot feest voor MVV'29 afgelopen weekeinde. Voor de derde keer in vijf seizoen tijd dwong de ploeg promotie af. Gevolg: MVV speelt na de zomer in de tweede klasse.

Spannend, spannend, spannend. Penalty’s moesten afgelopen weekeinde bepalen of MVV'29, na een gelijkspel tegen Beuningse Boys, een nieuwe stap omhoog mocht zetten. Vijf jaar nadat MVV degradeerde naar de vijfde klasse kon deze loterij de ploeg plots tweedeklasser maken. Dat gebeurde! MVV-doelman Tom Kienhuis eiste de hoofdrol op door er twee te pareren. Een paar tellen later werd hij bedolven onder dolblije ploeggenoten. Een aantal van hen was er ook al bij tijdens de degradatie naar de vijfde klasse, zoals aanvoerder Jordy Groot. De 31-jarige verdediger speelt al twaalf seizoenen in het eerste en kon zijn geluk dan ook niet op. „Wat een topdag”, jubelde hij. „Met penalty’s weet je het namelijk maar nooit, maar ondanks de druk bleef toch iedereen rustig.”

Goede mix
Groot onderbrak z’n verhaal omdat hij met champagne werd overspoten door ploeggenoten. „We hebben zo’n mooie groep met een goede mix van jonge en oude spelers. Ons succes is voor een groot deel ook toe te schrijven aan de goede jeugd die we hebben. Ook vandaag was bijvoorbeeld de 17-jarige Kai Wesselink belangrijk door een assist te geven.”
Trainer Telgenhof Oude Koehorst, die nu vier seizoenen voor de groep staat en twee keer promoveerde, werd na afloop ook geprezen. „Richard is erg belangrijk voor ons. Hij heeft oog voor detail en zorgde voor een soort prestatiedrang in de ploeg.”
Na de wedstrijd vertelden supporters dat de nacompetitie dit seizoen eigenlijk een bonus was voor MVV. Door de minimale verschillen in de derde klasse kon de ploeg een wedstrijd of vier voor het einde in theorie zelfs nog degraderen via de nacompetitie.
Het werd dus ‘bonus’ met een gouden randje. „We hebben de laatste tijd verschillende verhalen gehoord van mensen die nog iets weten van de tijd dat MVV ook in de tweede klasse speelde”, aldus Groot. „Zo zat de vader van onze verzorger in dat team. Het geeft aan hoe bijzonder deze prestatie is. We schrijven nu onze eigen geschiedenis.”

Amateurvoetbal