Volledig scherm
Niek Woesthuis (links) samen met z'n vader Rene. Niek is sinds kort de hoofdtrainer. © Robin Hilberink

Amateurvoetbal: de assistent is nu de hoofdcoach van Juventa'12

WIERDEN - Juventa’12 staat na zes wedstrijden op een elfde plek in de derde klasse. Terwijl de selectie mee wil spelen in de middenmoot en graag meedoet om een periodetitel. Daar kwam twee weken terug ook nog het nieuws bij dat trainer René Woesthuis vertrok uit Wierden, waardoor zijn zoon Niek, die al assistent was, zijn taken overnam.


Woesthuis junior heeft nu twee weken de leiding in Wierden. „Mijn vader kon de combinatie niet maken met zijn werk. Hij heeft die baan pas sinds kort en wilde het proberen, maar dat bleek niet te doen. Ik ben blij dat de club mij de kans heeft gegeven. Ik wil ook hoofdtrainer worden, dus dit strookt mooi met mijn ambitie”, aldus Woesthuis, die met zijn 27 jaar nog jonger is dan enkele selectiespelers. Toch ziet de oefenmeester dan niet als een euvel. „De aanvoerder, die enkele jaren ouder is dan mij, kwam laatst naar mij toe en vertelde dat de trainingsstof goed was en dat de groep achter mij staat.”
Volgens Niek Woesthuis is vader René niet helemaal verdwenen bij Juventa’12. „Ik sta nu alleen voor de groep, maar ik heb nog veel contact met hem. Hij geeft advies en we hebben het over tegenstanders. Het is vervelend dat hij moest stoppen. We zijn de uitdaging met z’n tweeën aangegaan, maar we moeten verder.”

Sterke competitie
Volgens Woesthuis hebben de mindere resultaten van de Wierdenaren niets te maken met de wisseling van wacht in de technische staf. „De derde klasse is een heel sterke competitie. Vooral de Enschedese ploegen zijn sterk. Daar komen in de zomer gewoon een tiental nieuwe spelers bij. Dat is bij ons niet het geval. Dat is geen excuus, maar wel de realiteit. Afgelopen zondag tegen Suryoye maakte Marco Aydin het verschil. Hij heeft gekozen voor de gemeenschap, maar kan bij elke derdedivisionist meekomen.”

Toekomst
Hoewel de huidige resultaten niet top zijn, kijkt Woesthuis positief naar de toekomst. „Wij zijn er niet op achteruit gegaan en er zit balans in de selectie. Tegen directe concurrenten zullen we de punten moeten pakken. We hebben vooral in het begin van het seizoen laten zien dat we het wel kunnen.”

Amateurvoetbal