Volledig scherm
Stef Lamberink werkt de bal weg namens Luctor in de topper tegen Schalkhaar. © Bert Kamp

Amateurvoetbal: feestje voor iedereen bij Luctor

ALMELO - Het loopt op rolletjes dit seizoen bij Luctor et Emergo. Afgelopen weekeinde werd koploper Schalkhaar verslagen (3-1) waardoor de periodetitel in zicht komt voor de Almelose tweedeklasser.


Er ging dit seizoen nog geen officiële wedstrijd verloren voor Luctor. In de beker werd gewonnen van Hellendoorn, Hulzense Boys en De Zweef. En ook in de competitie gaat het tot op heden voortvarend voor de ploeg van Kenan Durmusoglu. De ploeg weet dit seizoen, vergeleken met vorig jaar, veel makkelijker het net te vinden. 22 keer al om precies te zijn. Daarvoor had het 7 wedstrijden nodig. Vorig jaar had de ploeg 15 duels nodig om aan 22 doelpunten te komen. Dat aantal werd pas eind februari bereikt.
Lars ten Hoeve mag zich met 5 doelpunten topscorer noemen, maar eigenlijk deelt iedereen mee in het feestje bij Luctor. „Dat komt doordat we nu veel beter positie kiezen voor de goal”, zegt Durmusoglu. „De eindpass moet goed zijn en dat was vorig jaar vaak niet het geval. Daar trainen we op, want die eindpass is enorm belangrijk in het voetbal.”

Visie
Het scorend vermogen van de ploeg hangt samen met de manier van spelen. De visie van de trainer, waar spelers vorig jaar nog aan moesten wennen, werpt dit seizoen zijn vruchten af. „Iedereen moet mee in mijn visie. In ons systeem is een belangrijke rol weggelegd voor ‘de nummer tien’. Die moet de juiste keuze maken om onder de twee spitsen te komen of er juist overheen te gaan.”

Die ‘nummer tien’ luistert naar de naam Sten Middelkamp. Met zijn 2-0 tegen Schalkhaar scoorde hij op een manier zoals zijn trainer dat graag ziet. Hij had daardoor een belangrijk aandeel in de zege op Schalkhaar. Middelkamp: „Het loopt gewoon dit seizoen en dan neem ik mezelf even als voorbeeld. Dat is een fijn gevoel. De voorbereiding verliep al heel goed en daardoor gingen we met een goed gevoel de competitie in.”

Aandeel
Opmerkelijk is dat bijna alle spelers van Luctor kunnen scoren. Tien verschillende spelers wisten dit seizoen al het net te vinden. En dat wordt steeds gevierd. „Je moet er gewoon een feestje van maken met elkaar”, zegt Middelkamp met een grijns op zijn gezicht. „Bij andere clubs is het vaak geen feestje zoals hier. Clubs komen hier en gaan direct na de wedstrijd weer terug.”
Niet alleen in het veld wordt er gefeest bij Luctor, ook na het duel kunnen ze er wat van. „Als je hier de kantine in gaat, kom je er niet voor acht of negen uur uit. Dat is een belangrijk onderdeel in het proces van het ‘kneden’ van een goed elftal.”

Dipje
Vrijdag speelt Luctor voor de beker tegen NEO, waarna een week later de eerste periodetitel gepakt kan worden op bezoek bij ATC’65. ,,Onze doelstelling is om te eindigen in de top 3, met eventueel een periode. Het is mooi dat we zo vroeg in het seizoen die kans al krijgen”, aldus Durmusoglu.Het eventueel winnen van een periodetitel brengt volgens Durmusoglu ook een ander aspect met zich mee. „Wat je vaak ziet, is dat de eerste periodewinnaar een dipje krijgt. Daar moeten we voor waken.”

Amateurvoetbal