Volledig scherm
© Christian van der Meij

Amateurvoetbal: garantie voor spektakel bij TVO

BECKUM - Bij wedstrijden van vierdeklasser TVO valt er net als vorig seizoen veel te beleven, maar een niveau hoger valt het kwartje vaak de verkeerde kant op.


Ook al laat het deze zondag wat langer op zich wachten, TVO is ook tegen Hector weer op dreef. In de 55ste minuut, bij een 1-0 achterstand, krijgen de toeschouwers in Beckum zelfs een huzarenstukje te zien van de thuisploeg. De bal wordt op de rand van het zestienmetergebied naar Aaron van Laar gespeeld, die ’m vervolgens achter zijn standbeen langs klaarlegt voor verdediger Joost Wielens. De aanvoerder bedenkt zich geen moment en haalt verwoestend uit: 1-1. Een aanval uit het boekje. Helaas voor TVO blijkt het later niet genoeg te zijn, omdat Hector nog twee keer scoort en met 3-1 wint.
Op sportpark De Kruud’nhof worden ze wat doelpunten betreft al een gehele tijd verwend. Vorig seizoen, in de vijfde klasse, werd TVO met een ruime voorsprong kampioen. Het aantal treffers dat de ploeg maakte was duizelingwekkend: 102. Ook dit seizoen staan wedstrijden van het elftal van trainer Danny Ottink garant voor veel doelpunten, maar nu ook van de tegenstanders.
Slechts twee ploegen in de vierde klasse B scoorden tot nu toe vaker dan TVO, maar aan de andere kant hoefde geen enkel ander team meer ballen uit het net te vissen. „Het niveauverschil met de vijfde klasse is goed te merken”, zegt de scorende captain Joost Wielens daarover. „Dat de stap groot is, ervaren we dit seizoen. Jammer genoeg waren we vandaag geen schim van vorige week, toen het 5-5 werd tegen EMOS.”

Risico
De ploeg gaat altijd voor de winst en dat levert ook wel eens een tegendoelpunt op, meent Wielens. „We nemen risico om drie punten te pakken. Tuurlijk is het dan frustrerend dat die ballen er bij onszelf invliegen. We zullen toch nog wat meedogenlozer moeten worden achterin. Maar goed, voor toeschouwers zijn onze wedstrijden wel een feest. Althans, voor de neutrale toeschouwers dan, als we naar de resultaten van dit seizoen kijken.”


Door de nederlaag zakt TVO naar de twaalfde plek op de ranglijst met slechts vier punten uit zes duels, maar de clubs zitten nog dichtbij elkaar. Wielens vreest dan ook nog niet. „Wij gaan ons wel handhaven. Daar ben ik absoluut niet bang voor. We moeten onszelf alleen wat vaker belonen en het achterin beter dichthouden.”

Amateurvoetbal