Trainen voor spelers die ouder zijn dan 18 jaar kan, onder voorwaarden, weer vanaf 11 mei.
Volledig scherm
Trainen voor spelers die ouder zijn dan 18 jaar kan, onder voorwaarden, weer vanaf 11 mei.

Amateurvoetbal: hoe nu verder?

ENSCHEDE - Het amateurvoetbal komt langzaam weer op gang. Vanaf 11 mei is er weer wat meer mogelijk. Hoe verder vanaf nu en wat zijn zeker al de gevolgen van de genomen maatregelen door het coronavirus voor komend seizoen?

* Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

* Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

* Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal. 

Derde divisie / hoofdklassen later van start, geen publiek

De competities in de landelijke klassen zullen door de maatregelen later beginnen dan gepland. De derde divisie zou eigenlijk in het weekeinde van 22/23 augustus starten, de hoofdklasse in het laatste weekeinde van augustus. In het district oost zou het laatste weekeinde van augustus de eerste speelronde van de districtsbeker zijn, maar dat is dus niet mogelijk. De competitie voor de ploegen vanaf de eerste tot en met vijfde klassen begint in het weekeinde van 19/20 september. 

Amateurvoetbal