Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Amateurvoetbal: klaar voor een reis van ruim 400 kilometer

ENSCHEDE - Vier teams uit het regionale amateurvoetbal zitten nog in de KNVB Beker, het toernooi waar ook de profclubs aan meedoen. Vanavond (woensdag) is de tweede (en laatste) voorronde voordat de profclubs instromen.

HSC’21 gaat vanmiddag al op tijd weg, de ploeg speelt vanaf 19.30 uur in Zuid Limburg tegen Schaesberg. Afstand enkele reis: bijna 210 kilometer. Diep in de nacht keert de ploeg terug in Haaksbergen, hopelijk voor HSC met een ticket voor de volgende ronde op zak. Overigens had de reis van HSC nog langer kunnen zijn, Schaesberg schakelde in de vorige ronde het Zeeuwse Kloetinge (op 260 kilometer van Haaksbergen) uit.

Ook voor AZSV (vanaf 19.30 uur bij DVS Ermelo) en SVZW (om 20.00 uur in Gouda tegen Jodan Boys) wacht woensdag een uitduel in de KNVB Beker. Quick’20 speelt wel thuis, de Oldenzaalse derdedivisionist neemt het vanaf 18.00 uur op tegen JVC Cuijk.

 1. Voorbeschouwing amateurvoetbal: Geld en ambities in de eerste klasse
  voorbeschouwing

  Voorbeschouwing amateurvoetbal: Geld en ambities in de eerste klasse

  De voorbereiding zit erop. Voor de meeste clubs zijn de wedstrijden om de districtsbeker gespeeld, terwijl anderen zich een ronde verder hebben geschoten. Komend weekend gaat het weer om het 'echie'. Geen excuses meer dat het veld te stroef is of de bal te zacht. Ook in de eerste klasse zal het weer smullen worden. Kan SVZW eindelijk de stap hogerop maken? En hoe zal het RKZVC vergaan na de zoveelste promotie?
 2. Voorbeschouwing amateurvoetbal: revanchegevoelens en vuurdoop in de tweede klasse
  VOORBESCHOUWING

  Voorbeschouwing amateurvoetbal: re­van­che­ge­voe­lens en vuurdoop in de tweede klasse

  We tellen deze week af naar het begin van een nieuw seizoen amateurvoetbal. Voor bijna alle clubs die uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse vinden zaterdag of zondag de eerste wedstrijden plaats. Een aantal clubs debuteert op het niveau waar ze komend seizoen actief zullen zijn. Andere clubs acteren al jaren in de krochten van het amateurvoetbal. Welke clubs zien we terug in de tweede klasse?

Amateurvoetbal