Volledig scherm
LSV-speler Dennis Punte viert z’n tweede doelpunt tegen ’t Centrum. © Marcel ter Bals

Amateurvoetbal: LSV hoeft voor niemand bang te zijn

LONNEKER - LSV draait opnieuw prima mee in vierde klasse. Zondag won de ploeg met 4-1 van 't Centrum. LSV staat inmiddels op de derde plaats.


Met een 4-1 zege op ’t Centrum onderstreepte LSV zondagmiddag nog maar eens haar ambitie. De ploeg uit Lonneker hoeft voor weinig tegenstanders in de vierde klasse B onder te doen. Meestrijden om de titel lijkt echter te veel gevraagd. Maar LSV kan wel in de subtop meedraaien en met een schuin oog naar de nacompetitie kijken. Zeker als Dennis Punte het op zijn heupen krijgt. De aanvaller kende een moeizame seizoenstart, maar was zondag bij vlagen ongrijpbaar. Met drie treffers loodste hij zijn ploeg naar een rimpelloze overwinning.

„Dit seizoen moeten we in de top vijf mee kunnen doen”, sprak Punte al vrij snel na de wedstrijd. „Vorig jaar deden we het als nieuwkomer goed in de vierde klasse. De zesde plek was boven verwachting. Nu is de selectie iets breder geworden. Vier spelers uit Enschede zijn erbij gekomen. Ze kunnen een aardig balletje trappen.

Een jaar geleden was de competitie voor LSV nog een groot avontuur. Met veel inzet wilde de formatie van trainer Noël Spijker overleven in de vierde klasse. Veel meer kon aanvankelijk niet van de ploeg verwacht worden. Maar LSV bleek tot meer in staat. De blauwwitten draaiden prima mee.

Derde plek
Voor deze competitiestart sprak Spijker andermaal bescheiden woorden. „Het eerste doel was handhaving, dat zei de trainer. Maar nu weten we dat er meer mogelijk is”, weet Punte. LSV is naar de derde plek geklommen. De ploeg van Punte begon sterk tegen ’t Centrum. Na de vroege openingstreffer van Laurence Yntema leek een tweede doelpunt een kwestie van tijd. LSV creëerde opgelegde kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar verzuimde de trekker over te halen.

De bezoekers uit Enschede kregen gaandeweg de eerste helft meer grip op de tegenstander. Na de pauze haalde LSV de teugels opnieuw aan.
De thuisploeg domineerde en kwam meerdere keren dreigend voor het doel van keeper Tim Huistede. Doelpunten konden niet uitblijven. Drie keer was het raak. Alle treffers werden gemaakt door Punte. De aanvaller was blij dat hij met zijn doelpunten weer eens van waarde kon zijn voor zijn ploeg. „Ik had voor deze wedstrijd nog maar één keer gescoord. Dat doelpunt maakte ik enkele weken geleden tegen Hoeve Vooruit.”

Multifunctioneel
Punte had graag vaker doeltreffend willen zijn. „Maar ik heb niet altijd in de spits gestaan. Dit seizoen ben ik ook middenvelder geweest. Ik heb ook al in de achterhoede gestaan”, zegt Punte. Spijker vindt dat de aanvaller op meerdere plekken uit de voeten kan. Maar Punte zelf staat het liefst als midvoor geposteerd. „In overleg met de trainer kan ik op meer posities spelen”, zei Punte. Maar zondag liet de aanvaller zien waar hij in zijn element is. Als beweeglijke en trefzekere aanvaller wil Punte voor de noodzakelijke doelpunten zorgen.

Amateurvoetbal