Volledig scherm
Richard Telgenhof vertrekt bij MVV’29. © Jan Houwers

Amateurvoetbal: mooi tijdperk bij MVV'29 ook goed afsluiten

HARBRINKHOEK - Door twee promoties in vier jaar zal MVV’29-trainer Richard Telgenhof Oude Koehorst na dit seizoen zeker door de voordeur vertrekken, hoewel zijn ploeg het momenteel zwaar heeft in de tweede klasse.


Als het om promoties gaat behoort MVV’29 zeker tot de succesvolste amateurclubs van de regio in de afgelopen jaren. Het vlaggenschip van de club wist sinds 2012 maar liefst drie keer te promoveren, van de vijfde naar de tweede klasse.
Bij de laatste twee promoties stond de inmiddels 50-jarige Richard Telgenhof Oude Koehorst voor de groep. De geboren Harbrinkhoeker was dolblij met zijn aanstelling in 2012. Hij speelde immers zijn hele jeugd bij de club en haalde er het eerste. De doelstelling: van MVV een stabiele derdeklasser maken. Daar kan inmiddels wel een groen vinkje voor worden gezet.

Andere koek
De tweede klasse is echter andere koek dan de derde en MVV heeft het dan ook lastig dit seizoen. Zondag stuit de ploeg thuis op medehekkensluiter PH, dat dit seizoen voor spek en bonen speelt omdat het de overstap naar het zaterdagvoetbal maakt. „Dus wij hebben de punten harder nodig dan PH”, meent Telgenhof Oude Koehorst. „Het niveau is wel aanzienlijk hoger in de tweede klasse, maar het is niet te hoog gegrepen voor ons. We zijn nog nergens weggespeeld en hebben, op Luctor na, al tegen de hele top zes gespeeld. Wellicht kunnen we de komende tijd meer punten pakken.”
Maar toch, een succesvol tijdperk als trainer van MVV’29 afsluiten met degradatie is niet iets waar Telgenhof Oude Koehorst op hoopt. „Dan zou ik wel enorm balen. Maar goed, als iedereen er alles aan heeft gedaan en we gewoonweg niet beter waren, kan ik er wel mee leven. Ik ga echter van het positieve uit. Als trainer ben ik nog nooit gedegradeerd en dat wil ik graag zo houden.”
De coach is trots op de groei die zijn club de laatste jaren heeft doorgemaakt. „Er zijn veel jeugdspelers doorgestroomd en MVV is nog meer een prestatieclub geworden. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Frisse ideeën
De tijd is rijp om eens verder te kijken. „Ik ben wel toe aan een nieuwe klus. Bij MVV heb ik fantastisch samengewerkt met iedereen, maar men heeft hier ook wel een keer recht op frisse ideeën.”
De oefenmeester geeft aan dat het niveau waarop zijn nieuwe club acteert hem niet zoveel uitmaakt. „Ik wil gewoon een leuke ploeg trainen waarbij ik een goed gevoel heb”, zegt hij. „Dat kan in de tweede klasse zijn, maar ook in de vijfde. Of de clubs voor me in de rij staan? Ha ha, dat is afwachten. Mijn cv is wel redelijk goed en ik ben inmiddels door één club benaderd, maar we gaan het zien.”
Voorlopig heeft Telgenhof Oude Koehorst zijn handen vol aan MVV. Lijfsbehoud is het doel. Door het vertrek van PH naar de zaterdag is er in elk geval een rechtstreekse degradant minder, daarvan kan MVV misschien voordeel hebben. „Maar we blijven er natuurlijk het liefst op eigen kracht in door minstens twee clubs onder ons te houden.”

Amateurvoetbal