Volledig scherm
Vorig seizoen greep Saasveldia net naast promotie. © Reinier van Willigen

Amateurvoetbal: 'Saasveldia kan zeker hogerop'

SAASVELD - Door de 2-1 zege die vierdeklasser Saasveldia zondag boekte bij RSC Rossum kan de ploeg van Herman Hegeman in theorie komend weekeinde de eerste periode in de wacht slepen. Dan moet Saasveldia wel winnen en koploper Losser verliezen. Of de dorpsclub een niveau hoger überhaupt wat te zoeken heeft? „Voetballend kunnen we een klasse hoger zeker meekomen”, zegt Hegeman.


Zeven wedstrijden gespeeld: vijf gewonnen en nog altijd in de race voor de periodetitel. Het zijn mooie tijden voor Saasveldia. „Het gaat goed, maar we hadden hier ook wel op gehoopt”, aldus trainer Herman Hegeman, die aan zijn eerste seizoen bezig is in Saasveld. „Vorig jaar heeft de ploeg ook in de bovenste helft meegedraaid en het team is niet echt veranderd.”
Maar de kans op de eerste periode is niet bijster groot voor Saasveldia. Het sterke Losser gaat zondag op bezoek bij De Lutte en er zijn maar weinig mensen die verwachten dat de oranjehemden zich de eerste prijs van het seizoen nog laten afpakken. Maar zolang de periode nog niet definitief binnen is... „Het zou heel mooi zijn als het ons nog lukt”, zegt Hegeman, die zondag met Saasveldia bij het laaggeklasseerde Vasse speelt. „Wij zijn een voetballende ploeg en kunnen zeker hogerop. Een concrete doelstelling hebben we niet. Daar is het te vroeg voor. Maar als de kans op promotie er is, dan grijpen we die met beide handen aan. Als we zo doorgaan, is de winterstop een mooi moment om bij elkaar te gaan zitten en een doelstelling uit te spreken.”

Contrast
Hoe groot is het contrast voor de oefenmeester in vergelijking met vorig seizoen? Toen beleefde hij een moeilijk jaar bij KOSC en vocht het team steeds tegen degradatie uit de tweede klasse. „Het was inderdaad geen makkelijk jaar, maar we hebben het gered en ik heb er voldoening uit gehaald. Toen was het vechten onderin en nu draai ik met Saasveldia bovenin mee. Alles is anders, ook de clubs zijn heel verschillend. Dat is het mooie van het trainersvak.”
Hegeman kijkt verder dan alleen de hoofdmacht van de club waar hij werkzaam is. „Ik merk aan alles dat men bij Saasveldia prestatiegericht is. Niet alleen het eerste, maar ook bij het tweede, de A1 en het bestuur. Spelen in de derde klasse vergt wat anders dan spelen in de vierde klasse, maar dat is voor ons alleen maar een mooie uitdaging.”

Amateurvoetbal