Volledig scherm
Dolle vreugde bij Twenthe na de promotie. © Patrick ter Elst

Amateurvoetbal: via een omweg alsnog feest voor Twenthe

GOOR - Het mislopen van de titel in de vierde klasse B was een tik voor Twenthe, maar in de nacompetitie tegen RSC kwam alles toch goed voor de club uit Goor. Twenthe speelt vanaf komend seizoen in de derde klasse.


Na de 4-3 zege bij RSC in Rossum, vorige week, dacht vv Twenthe het klusje zondag op eigen veld ‘even’ te klaren. Mede door spanning en angst werd het nog een heuse thriller. Uiteindelijk viel het dubbeltje dit keer wel de goede kant op (2-1 na verlenging, na negentig minuten stond RSC met 1-0 voor) en promoveert de ploeg na twee seizoenen afwezigheid naar de derde klasse. „Het was lastig ons op te laden voor de nacompetitie, maar als het dan beloond wordt is dat fantastisch”, aldus aanvoerder Mark Nijland na het laatste fluitsignaal.
Lange tijd leek Twenthe af te stevenen op het kampioenschap in de vierde klasse B, maar door een slechte derde periode zag het SC Enschede uiteindelijk met de titel aan de haal gaan. „Het beetje geluk dat we voor de winterstop hadden ontbrak na de winterstop. Toen gingen de ballen op de paal en lat en dat kostte ons veel punten. We stonden op een gegeven moment gewoon zes punten los. Daarna kregen we een paar derby’s en daar zijn we nooit zo goed in”, verklaarde Nijland.
Derby’s krijgen ze voorlopig niet weer, door de promotie. „Aan de ene kant is dat wel jammer. We hadden een prachtige competitie met uit de buurt clubs als Hector, GFC en Markelo. Het mooiste zou zijn als we allemaal in de derde klasse hadden gezeten.”

Bijzonder
Voor Wouter Bekhuis was het een bijzonder duel. De 39-jarige doelman zit vanaf zijn zestiende bij de selectie en promoveerde gisteren voor de vierde keer. „Dat zal bij mij ook het meeste bijblijven”, aldus de doelman. „Alle promotiewedstrijden, van de vijfde naar de tweede klasse, heb ik meegemaakt. Met deze promotie als afsluiter is de cirkel rond. Ik ben heel blij dat ik de laatste jaren mijn steentje heb mogen bijdragen, maar ben ook heel blij dat het nu voorbij is. Mijn knieën zijn echt helemaal op.”
Volgend seizoen maakt de ervaren Bekhuis plaats voor A1-doelman Martijn Buschers. „We hebben hem het afgelopen jaar klaargestoomd voor het eerste en ik heb er alle vertrouwen in dat hij het goed gaat doen.”

Doelstelling
De promotie komt goed uit voor Twenthe, aangezien een aantal jongens daardoor behouden blijft voor het vlaggenschip. „We hebben een aantal oude jongens en die wilden alleen verder als we volgend jaar in de derde klasse zouden spelen”, sprak Nijland. „Dat zorgde voor wat extra druk bij de jonge jongens, maar uiteindelijk is het gelukt en gaan ze dus minimaal nog een jaartje door.”
Nijland kijkt met veel vertrouwen naar komend seizoen. „De doelstelling zal handhaving zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg in de middenmoot mee kunnen draaien.”

Amateurvoetbal