Volledig scherm
Teleurstelling en ongeloof bij Vroomshoopse Boys in de derby tegen DETO. © Reinier van Willigen

Amateurvoetbal: weinig kansen en punten voor Vroomshoopse Boys

VROOMSHOOP - Doelpunten maken is dit seizoen het grootste probleem bij Vroomshoopse Boys. De teller staat pas op vier. Zaterdag verloor de eersteklasser de derby tegen DETO met 2-1.

Het was de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Een lange bal van achteruit, vlak voor het doel van DETO, belandde voor de voeten van Ton Kunst. De topscorer van Vroomshoopse Boys bedacht zich geen moment en haalde uit. De bal ging naast, de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en de huidige 1-2 stand bleef op het Vroomshoopse scorebord staan.

Kunst probeerde na afloop zo snel mogelijk richting kleedkamer te lopen. Z’n gezicht stond op onweer. „Ik had totaal geen controle over de bal en schoot te gehaast’’, sprak de 23-jarige speler onderweg naar de douches. ,,Echt heel zuur, als ik die 2-2 binnen knal dan pakken we nog een punt."

Productie
Kunst beleeft met Vroomshoopse Boys tot dusver een teleurstellend seizoen. Zijn ploeg staat elfde met vier punten. Alleen bij KHC (1-1) en thuis tegen DOS’37 (1-0) werden punten gepakt. Daar komt bij dat het met het scorend vermogen dit seizoen niet goed zit. In acht duels scoorden de blauw- gelen slechts vier keer. Kunst is met de helft van deze productie topscorer. „We creëren niet veel kansen, maar de kansen die we krijgen moeten er wel in”, sprak Kunst.

Vanwege blessures kon de dorpsclub zaterdag geen beroep doen op de topscorers van vorig seizoen: Jos Hutten en Thomas Smedema. Zij maakten afgelopen jaargang samen 22 doelpunten. „Behalve ons doelpuntenprobleem denk ik dat we ons vooral ook zorgen moeten maken over hoe we een wedstrijd ingaan”, aldus Kunst.

„Zoals vandaag speel je in de eerste helft op 80 procent en sta je al snel met 2-0 achter. Op zo’n moment wordt het moeilijk om de wedstrijd te doen kantelen. We weten dat we het op basis van individuele klasse moeten afleggen tegen de meeste teams. Dat betekent niet dat we alles hoeven te verliezen. Als we telkens vanaf de aftrap de volle 100 procent geven dan maken we al veel sneller kans op een doelpunt en een goed resultaat. Dat besef moet er komen.”

Andere uiterste
Waar Vroomshoopse Boys moeite heeft met scoren, maakte DETO-spits Frank Smit zaterdag alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Smit scoorde op aangeven van Nick Schuur de 0-1. Binnen het half uur gebeurde het omgekeerde: Schuur scoorde op aangeven van Smit de 0-2. DETO liet de strijdende thuisploeg na rust onnodig terug komen, maar won dus wel.

Amateurvoetbal