Volledig scherm
Frustratie bij Wilhelminaschool na de rode kaart voor Marvin de Leeuw in het duel tegen DES. © Marcel ter Bals

Amateurvoetbal: Wilhelminaschool wil nog een stap maken

HENGELO - Dankzij de promotie van afgelopen seizoen komt Wilhelminaschool nu uit in de derde klasse. Aanvoerder Ferry Guichelaar (26) wil nog hogerop met de ploeg. „Er zit veel rek in deze groep.”
Wilhelminaschool was tot afgelopen weekeinde nog ongeslagen op eigen veld. 2-0 winst op Rijssen Vooruit, een 4-1 zege op Blauw Wit’66 en een 3-3 gelijkspel tegen Kloosterhaar. Prima cijfers voor een ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de kelder van het zaterdagvoetbal. Ook dit jaar maken de Hengeloërs het hun tegenstanders uitermate lastig. Zaterdag had DES uit Nijverdal het loodzwaar op het sportpark in Hengelo. Het bleef lange tijd 0-0, maar dankzij een doelpunt in het laatste halfuur trokken de gasten alsnog aan het langste eind: 0-1. „De gelukkigste heeft gewonnen”, aldus Wilhelminaschool-trainer Rutger Kats na afloop. De Hengelose oefenmeester is deze zaterdag getuige van een zwak optreden van de scheidsrechter, maar daar wil hij liever niet te veel aandacht aan besteden. „We hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten”, aldus de coach. „Over de scheidsrechter kan ik het beter niet hebben. We moeten vooral naar onszelf kijken en dan moet je concluderen dat we vandaag ook van DES hadden moeten winnen.”

Strijden
Kats is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Kanaaldijk. Na de promotie van vorig seizoen heeft hij ook deze jaargang een team op het veld staan die strijdt voor elke meter. Er wordt hard gevoetbald en met dat voetbal hebben veel tegenstanders het lastig in de derde klasse. „Daarbij hebben we ook dit seizoen voldoende voetbal in onze ploeg”, zegt Kats. „We hebben een team dat in deze competitie zeker bij de bovenste vijf kan eindigen. Wedstrijden zoals vandaag moet je dan wel winnen. In de eerste helft hadden we op voorsprong moeten komen. Als zo’n goal dan uitblijft en je ook nog eens rood pakt, dan wordt het natuurlijk wel heel lastig.”
Wilhelminaschool-aanvoerder Ferry Guichelaar kijkt er niet raar van op dat zijn ploeg ook dit seizoen met de bovenste ploegen meedoet. „We hebben eerlijk gezegd nog niet alle sterke tegenstanders gehad, maar ik denk dat wij in deze competitie zeker bij de betere ploegen behoren”, zegt Guichelaar. „Ik heb ook wel het gevoel dat er nog veel rek in deze ploeg zit. We moeten ambitieus zijn. Promoveren naar de tweede klasse is zeker reëel met deze groep. Dat kan dit seizoen al zijn, maar ook volgend seizoen.”

Vrienden
Guichelaar voetbalt inmiddels al een aantal jaar bij Wilhelminaschool. De verdediger kwam eerder uit voor ATC’65 en BWO en heeft ook nog in de jeugd van FC Twente en PEC Zwolle gevoetbald. „Ik ben hiernaartoe gekomen, omdat mijn vrienden hier ook spelen. Het is een leuke groep met veel potentie. Waar we nog wel echt aan moeten werken, is ons scorend vermogen. Als je in de eerste helft zulke grote kansen mist, dan roep je het ook op jezelf af. Ik denk dat als we wat meer gaan scoren en de lijn doortrekken van de afgelopen weken, dat we dan in deze competitie zeker nog hoge ogen kunnen gooien.”

Amateurvoetbal