Volledig scherm
© Christian van der Meij

Amateurvoetbal: zeven competitieduels in inhaalweekend

ENSCHEDE – In het amateurvoetbal draait het deze week vooral om de districtsbeker. Veel andere teams hebben helemaal vrij. In competitieverband staan er in onze regio zeven inhaalduels op de rol. Een overzicht:

Zondag, derde klasse C
VDZ – Bon Boys

Bon Boys is sterk aan de competitie begonnen. De Haaksbergenaren gaan aan kop in de derde klasse C. Zondag reist de ploeg van Berthil ter Avest af naar Arnhem voor het uitduel tegen VDZ. ‘Volharding doet zegevieren’ draait mee in de middenmoot.

Zondag, vierde klasse A
RSC – Saasveldia

RSC en Saasveldia spelen zondag de tweede helft. De ruststand is 1-0. Eerder werd het duel gestaakt toen een 80-jarige vrijwilliger van de thuisploeg triest overleed tijdens het duel. Voor RSC loopt het voorlopig nog niet lekker in de vierde klasse A. De ploeg uit Rossum bezet de laatste plaats. Saasveldia won al vier keer en draait bovenin mee.

Zondag, vierde klasse B
BSC Unisson – Barbaros

Vanwege de Military kon BSC Unisson – Barbaros twee weken geleden niet doorgaan. Zondag wordt dit duel ingehaald. Unisson doet prima mee in de middenmoot, Barbaros gaat ongeslagen aan kop.

EMOS – Markelo
In dezelfde klasse wordt EMOS tegen Markelo ook ingehaald. EMOS won nog geen duel en staat met drie punten samen onderaan met Rietmolen. Markelo doet het met zeven punten iets beter.

Zondag, vierde klasse C
Erix – KSH

In Lievelde haalt Erix zondag in tegen KSH. Met tien punten draait de thuisploeg mee in de brede middenmoot. De ploeg uit Harreveld heeft dertien punten.

Zondag, vijfde klasse A
Vosta – Bornerbroek

Een kraker in de kelder van de vijfde klasse A. Vosta ontvangt Bornerbroek. Vosta verloor alle zes wedstrijden en scoorde pas drie keer. Bornerbroek pakte één punt uit zes duels.

Zondag, vijfde klasse B
EGVV – Lochuizen

In Gelselaar ontvangt EGVV Lochuizen. EGVV won nog niet en is met drie punten hekkensluiter. Lochuizen doet het goed met negen punten. Hoogtepunt was de winst op buurman Neede twee weken terug.

Amateurvoetbal