Volledig scherm
Joost Rasing (links) scoorde de 1-0 voor AZSV. © Wout van Zoeren

AZSV winnaar Kei-toernooi in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De Aaltense hoofdklasser AZSV heeft zaterdagavond het Kei-toernooi in Lichtenvoorde gewonnen. Na de eerdere 3-1 zege op RKZVC werd nu gastheer Longa'30 met 3-0 geklopt.

AZSV kwam in de eerste helft via Joost Rasing op voorsprong. Na de pauze kon Longa'30 geen vuist meer maken en na de 2-0 van Jardell Kruidbos was de wedstrijd gespeeld. AZSV kwam 12 minuten voor tijd nog op 3-0 door een doelpunt van invaller en nieuwkomer Freek Gesthuizen.

Grol

Eerder op de zaterdag revancheerde derdeklasser Grol zich voor de blamage tegen Longa'30. Dinsdag had Grol met 8-0 verloren van de Lichtenvoordenaren. Nu werd hoofdklasser RKZVC echter met 1-0 geklopt door een doelpunt van Roel Bruins in de tweede helft. Grol beperkte zich vooral tot verdedigen, maar hield stand tegen RKZVC, dat nog ver verwijderd is van de vorm van vorig seizoen.

Eindstand Kei-toernooi: 1. AZSV (6 punten); 2. Longa'30 (3 punten, doelsaldo +5); 3. Grol (3 punten, doelsaldo -7); 4. RKZVC (0 punten).

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal