DETO in actie (archieffoto)
Volledig scherm
DETO in actie (archieffoto) © Orangepictures

Belangrijke zege voor DETO

VOLENDAM - Met een 1-3 overwinning tegen Volendam heeft DETO een belangrijke zege geboekt. De ploeg uit Vriezenveen heeft de aansluiting hervonden met de onderste plaatsen in de Hoofdklasse B.

DETO kwam in Volendam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na acht minuten wist Maarten Jansen zijn ploeg naar de goede kant van de score te schieten. Na een half uur zorgde John Tol met een benutte strafschop voor de gelijkmaker. Een handsbal na een schot tegen de paal vormde de aanleiding voor de penalty. Vlak voor rust scoorde Jansen opnieuw, waardoor DETO met een 1-2 voorsprong naar de kleedkamer ging.

Ook na rust kreeg DETO een aantal mogelijkheden. Ferdy ter Avest was dichtbij de 1-3, maar kon net niet doeltreffend afronden. Een blessure bij doelman Jens Veldwachter dwong de Vriezenveners tot een keeperswissel. Vervolgens was het Volendam dat nadrukkelijk zocht naar de gelijkmaker, maar DETO dat scoorde. Ter Avest zorgde met de 1-3 voor de beslissing. Door de zege in Volendam pakt DETO drie kostbare punten en heeft het weer aansluiting bij de overige ploegen onderin de stand op de ranglijst.

RKAV Volendam - DETO 1-3 (1-2)
Score: 8. Jansen 0-1, 30. Tol 1-1 (pen.), 45+2 Jansen 1-2, 84. Ter Avest 1-3.
DETO: Veldwachter (67. Van Zaltbommel), Fleer, Yakob, Soumaoro, Vijfhuizen, Jansen, Ouraaha, Kram, Wesselink (84. Nahrwold), Kaya, Ter Avest.

Amateurvoetbal