Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Wessels hoopt de nacompetitie te ontlopen met Voorwaarts. De huidige elfde plek is net voldoende voor rechtstreekse handhaving. © Marieke Amelink

De competitie is voor Voorwaarts langer spannend dan gehoopt

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Een belangrijk duel morgen voor Voorwaarts. Wint de ploeg van DES, dan is het zo goed als zeker van lijfsbehoud in de derde klasse. Bij verlies nemen de zorgen toe.

Voorwaarts hoopte afgelopen weekeinde tegen Mariënberg punten te pakken en zichzelf lucht te verschaffen, maar de ploeg ging met 2-0 onderuit. "Terwijl we niet eens veel slechter waren. Eigenlijk is dat wel een beetje wat het hele seizoen misgaat. In de wedstrijden waarin we punten hadden moeten pakken, wisten we de kansen niet te verzilveren of gaven we het onnodig weg", zegt aanvoerder Bjorn Wessels (26).

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Amateurvoetbal