Volledig scherm
PREMIUM
KOSC-aanvoerder Fabian Harperink aan de bal in het duel tegen Vasse. © Lars Smook

De missie van KOSC is kraakhelder: promotie

OOTMARSUM - KOSC won zondag ook de derde wedstrijd van het seizoen (2-1 tegen Vasse) en staat bovenaan in de vierde klasse A. Aanvoerder Fabian Harperink reageert op drie stellingen.

1. KOSC moet dit seizoen promoveren 

„We kunnen het wel onder stoelen of banken schuiven, maar iedereen staat erop dat wij volgend seizoen in de derde klasse te vinden zijn.” In de derde speelronde trof KOSC als koploper de nummer twee Vasse. Een wedstrijd waar weinig voetbal aan te pas kwam, zag de 31-jarige aanvoerder. „Het was geen oogstrelend voetbal tegen Vasse, maar hard werken en poetsen. Ook die wedstrijden maak je mee in een seizoen. Ik vind dat we daarin de juiste strijd hebben geleverd.”

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal