De Tukkers redde het niet tegen NEO. De ploeg speelt ook komend seizoen in de derde klasse.
Volledig scherm
De Tukkers redde het niet tegen NEO. De ploeg speelt ook komend seizoen in de derde klasse. © Johan Wolff

De Tukkers moet nog even geduld hebben

BORNE - De Tukkers zag de hoop op promotie naar de tweede klasse zondag in rook opgaan in Borne. NEO was met 5-2 te sterk. De Tukkers speelt ook na de zomer in de derde klasse.

Het begin was nog hoopgevend toen Jelle Hulskotte in de openingsminuut een terugspeelbal kon onderscheppen en afronden: 0-1. Die voorsprong kon De Tukkers niet vasthouden. "We wisten vooraf dat de ploeg die de minste fouten zou maken deze wedstrijd zou winnen", zei trainer Joost du Gardijn. "NEO heeft een sterk elftal, dat wat meer fouten van ons heeft afgedwongen dan dat wij dat bij NEO konden doen. NEO was daardoor net iets beter."

Ondanks een prachtige 3-2 van opnieuw Hulskotte konden de Albergenaren de spanning niet terugbrengen in de wedstrijd. Al snel viel de 4-2 en was het duel beslist. Volgend jaar wacht zodoende opnieuw een seizoen in de derde klasse, waarin de zwartwitten zich al vier jaar probleemloos staande houden en dit jaar voor het eerst dichtbij promotie waren.

Terugkeer

Belangrijk daarbij was de terugkeer van Sjoerd Visschedijk, die terugkeerde op het oude nest na een uitstapje van drie seizoenen bij HSC'21. De linksbuiten scoorde er lustig op los en gaf zijn team ook buiten die goals in aanvallend opzicht extra impulsen.

Promotie volgend seizoen is niet heilig voor de club en Du Gardijn, ondanks het feit dat het een logische stap in de ontwikkeling lijkt. "Succes zit altijd in meerdere zaken. Niet alleen in uitslagen, maar ook in zaken als de ontwikkeling van jeugdspelers", aldus Du Gardijn. "Je loopt op dit niveau mogelijk elk jaar aan tegen tegenstanders van het kaliber Eilermark en NEO. Als je dergelijke teams tegenkomt, dan kan dat promotie in de weg staan. Het is een mooie stap als we volgend seizoen bovenin meespelen, ik denk dat iedereen er binnen deze club zo over denkt. Daar moeten we naartoe werken, nadat we op dit seizoen hebben teruggekeken als een jaar waarin er veel goed ging.”

Amateurvoetbal