Volledig scherm
Ook in Neede werd de derby met Lochuizen goed bezocht vorig seizoen. © Reinier van Willigen

Derby in Lochuizen, toppers in Glanerbrug en Almelo

Vooruitblik amateurvoetbalENSCHEDE – Voor de meeste amateurploegen staat de zesde speelronde voor de deur. Dit weekeinde enkele mooie derby’s, zoals in de vijfde klasse in Manderveen en in Lochuizen. Ook wachten er spannende toppers zoals bij Oranje Nassau en Sportlust Glanerbrug. Een overzicht:

Zaterdag, eerste klasse D
DOS’37 – Vroomshoopse Boys

DOS’37 beleeft niet de beste periode van de laatste jaren. Twee weken terug ging de derby tegen DETO met 6-1 verloren. Vorige week bleek ASV Dronten met 6-0 te sterk voor de ploeg van Jochem de Weerdt. Om de weg omhoog in te zetten kan de ploeg uit Vriezenveen weer eens succesje gebruiken. Die kans krijgt het zaterdag in de derby tegen Vroomshoopse Boys, dat een puntje meer pakte dan DOS’37.

Zaterdag, derde klasse D
Oranje Nassau – Bergentheim

Een mooie topper in Almelo. Oranje Nassau speelde tot op heden vier duels en Bergentheim vijf. Beide ploegen wonnen al die wedstrijden. Bergentheim deed dat zelf met een doelsaldo van 25-0 (!). Welke ploeg blijft er na zaterdag zonder puntverlies en doet goede zaken om de periodetitel?

Zondag, tweede klasse J
Bon Boys – MVV’29

Twee teams leden er tot op heden nog geen nederlaag in de tweede klasse J. Bon Boys en MVV’29. De ploeg uit Harbrinkhoek speelde een keer gelijk en gaat met dertien punten aan kop. Promovendus Bon Boys verloor nog niet, maar speelde al wel drie keer gelijk, waardoor het vijfde staat op de ranglijst.

Zondag, vierde klasse A
Sportlust Glanerbrug – Sportclub Overdinkel

In de vierde klasse A staat er ook een topduel op het programma. Nummer twee Sportlust Glanerbrug ontvangt koploper Sportclub Overdinkel. Overdinkel speelde een duel gelijk, maar won de overige vier. Promovendus Glanerbrug speelde twee duels gelijk. Bij winst neemt het de koppositie over van Overdinkel.

Zondag, vijfde klasse A
Manderveen – Langeveen

In de vijfde klasse A treffen Manderveen en Langeveen elkaar zondag. Thuisploeg Manderveen heeft het lastig tot op heden. Het is na drie duels spelen nog puntloos en scoorde pas één keer. Langeveen doet het met vijf punten wat beter. Daarbij moet gezegd worden dat het ook twee duels meer speelde. Kan Manderveen zondag dichtbij de buurman komen?

Zondag, vijfde klasse B
Lochuizen – Neede

De mooiste derby heeft dit weekeinde plaats in de vijfde klasse, waar Lochuizen het thuis opneemt tegen Sportclub Neede. Vorig seizoen stond dit duel voor het eerst in competitieverband op de rol, aangezien Neede altijd hoger speelde. Lochuizen won verrassend met 1-0. Kan de ploeg nog een keer stunten tegen de titelkandidaat?

Amateurvoetbal