Volledig scherm
Kevin Aman was belangrijk voor DETO met een assist en een doelpunt. © OrangePictures / Marcel ter Bals

DETO geeft voorsprong weg tegen Flevo Boys

EMMELOORD - Op bezoek bij Flevo Boys wist DETO Twenterand niet te winnen. De Vriezenveners gaven een 0-2 voorsprong weg.

Al binnen een kwartier kwam DETO op voorsprong door een treffer van Maarten Jansen. Uit een voorzet van Kevin Aman wist hij de bal strak in het doel te koppen. Zo'n twintig minuten later werd de score verdubbeld door Aman, hij zette de 0-2 op het scorebord.

Na de rust kreeg DETO het lastiger. Al binnen drie minuten lag de bal in het netje, Timon Rorije scoorde namens Flevo Boys de 1-2. In de 65ste minuut konden de supporters van de Vriezenveners nog opgelucht ademhalen nadat DETO ontsnapte aan een tweede tegentreffer, toen wederom Rorije gevaarlijk was en hard op de lat schoot. 

Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Marcel Schaapman schoot de bal strak in de kruising, 2-2. In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog mogelijkheden op de winnende, maar wisten niet meer te scoren. Door het gelijkspel staat DETO nu op de vijftiende plaats met vier punten uit zes wedstrijden.

Flevo Boys – DETO 2-2 (0-2).
13. Jansen 0-1, 36. Aman 0-2, 49. Rorije 1-2, 78. Schaapman 2-2.

DETO: van Zaltbommel, Kram, Aman, Fleer, Wesselink, Bernasco, ter Avest, Soumaoro, Yakob, Koetsier, Jansen

Gemakkelijke overwinning voor AZSV

In de andere zaterdaghoofdklasse boekte  AZSV een mooie zege. In Aalten werd Rijsoord verslagen met 4-0.

AZSV - Rijsoord 4-0 (2-0).
2. Lioe Anjie (e.d.) 1-0, 21. Vierwind (pen.) 2-0, 46. Rasing 3-0, 57. Te Veluwe 4-0.

Amateurvoetbal