Volledig scherm
Lesley Nahrwold pakte een rode kaart namens DETO. © OrangePictures/Marcel ter Bals

DETO hard onderuit bij NSC Nijkerk

NIJKERK – DETO Twenterand heeft zaterdagmiddag een flinke nederlaag geleden op bezoek bij NSC Nijkerk. De Vriezenveners gingen met maar liefst 6-1 onderuit. Halverwege stond het al 4-0 op de Veluwe.

DETO kwam in de eerste minuut al op achterstand na een fout van doelman Anthony van Zaltbommel. Daarna hadden de Vriezenveners even controle, maar vlak voor rust ging het helemaal mis. NSC scoorde drie keer in vijf minuten en Lesley Nahrwold kreeg de rode kaart. Jonathan Martina scoorde drie keer voor de thuisploeg.

Na rust ging het niet veel beter voor de ploeg van Otto Krabbe. NSC bouwde de score na twee minuten spelen al uit en kwam na een uur spelen op 6-0. Wat volgde was een half uur waarin DETO de schade probeerde te beperken en waarin NSC het wel best vond. Invaller Maarten Jansen maakte nog een eretreffer voor DETO.

NSC Nijkerk – DETO 6-1 (4-0).
1. Martina 1-0, 36. Martina 2-0, 38. Hazzat 3-0, 41. Martina 4-0, 47. Grovenstein 5-0, 64. Grovenstein 6-0, 85. Jansen 6-1.

DETO: Van Zaltbommel, Kram, Nijhuis, Fleer, Wesselink, Bernasco, Ter Avest, Soumaoro, Yakob, Koetsier, Nahrwold.

Rood: Nahrwold (45e min.)

Zege voor AZSV

In de andere zaterdaghoofdklasse pakte AZSV een mooie zege. Bij Jodan Boys wonnen de Aaltenaren met 2-1. 

Jodan Boys-AZSV 1-2 (1-0).
45. 1-0 Jeroen Borsboom. 66. 1-1 Joost Rasing. 75. 1-2 Niek te Veluwe. 

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal