Volledig scherm
Ook invaller Lesley Nahrwold kan niet voor een doelpunt zorgen. © Ron Jonker

DETO krijgt kansen wel, maar verliest eerste wedstrijd nipt

HOOFDKLASSE BVRIEZENVEEN - DETO Twenterand heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de competitie, thuis tegen Swift, met 1-0 verloren.

Hoewel Swift sterk aan het duel begon, kreeg DETO voor de pauze een aantal goede kansen. Ban van Aman werkte de bal net voorlangs en Ferdi ter Avest zag zijn schot gekeerd worden door de keeper.

Ook in het tweede bedrijf had DETO mogelijkheden om te scoren. Toch kwam Swift na rust op voorsprong. Koen Fokkema schoot van dichtbij raak vanuit de kluts: 0-1. Na de openingstreffer deelde DETO nog wat speldenprikjes uit, maar Swift hield stand.

Zaterdag, hoofdklasse B 
DETO - Swift 0-1 (0-0).
Score: 61. Fokkema 0-1.

DETO: Anthony van Zaltbommel, Kram, Bongers (69. Bongers), Fleer, Wesselink, Shayesteh (69. Nahrwold), Ter Avest, Soumaoro, Jansen, Koetsier (82. Yakob), Aman.

* Ook AZSV begon het seizoen met een nederlaag. Rijnvogels was zaterdagmiddag in Aalten met 3-1 te sterk. Voor de rust miste Rik van der Eerden bij een 1-0 achterstand een strafschop. Na een uur spelen kreeg Rijnvogels rood en speelde AZSV lange tijd met een man meer. Toch wisten de gasten ook met tien man nog een doelpunt te maken.

AZSV - Rijnvogels 1-3 (0-1).
Score: 16. Van Steen 0-1, 54. Van Duijn 0-2 (pen), 56. Te Boekhorst 1-2, 83. Van Duijn 1-3.

Amateurvoetbal