Volledig scherm
Kevin Aman in actie namens DETO (archieffoto) © Orangepictures

DETO Twenterand op eigen veld onderuit

VRIEZENVEEN - DETO Twenterand heeft de thuiswedstrijd tegen HZVV verloren. Nadat er halverwege nog iet was gescoord, maakten de bezoekers na rust het verschil. Een doelpunt kort na de hervatting en een kort voor tijd zorgde voor een 0-2 eindstand.

Voor rust wisten beide ploegen elkaar in een doelpuntloze balans te houden. De betere mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar gescoord werd er niet.

Kort na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Lorenzo Valente werd de diepte ingestuurd, kapte een verdediger uit en stift de bal over Van Zaltbommel, voor de 0-1. DETO zocht de aanval, maar het was HZVV dat de kansen kreeg. In de slotfase wisten de bezoekers opnieuw te scoren. Vanuit randje buitenspel kon Yoran Popovic door richting het DETO doel. Met een schot, dat houdbaar leek, verraste hij de doelman en zorgde zo voor de beslissing. In de slotseconden was Popovic dichtbij zijn tweede treffer, maar het bleef bij 0-2.

DETO Twenterand - HZVV 0-2 (0-0)
Score: 53. Valente 0-1, 86. Popovic 0-2
DETO: Van Zaltbommel, W.Kram, Aman, Fleer, Wesselink, Bongers (46. Soumaoro), Ter Avest (81. Koetsier), Matti, Yakob, Kaya, Nahrwold.

Amateurvoetbal