Volledig scherm
Kevin Aman van DETO (in het rood) op archieffoto. © Orangepictures/Kristian Giesen

DETO Twenterand pakt punt in Genemuiden

HOOFDKLASSEGENEMUIDEN - DETO Twenterand heeft zaterdag in de hoofdklasse B een punt gepakt, op de bezoek bij Genemuiden (1-1). Lange tijd had de hekkensluiter uit Vriezenveen hoop op meer, maar in de slotfase zorgde de thuisploeg voor een gelijke stand.

DETO kwam bij de nummer drie van de ranglijst al vroeg op voorsprong. Na twee minuten kopte Muhammed Kaya raak vanuit een hoekschop: 0-1. In het vervolg ontsnapte DETO meerdere malen. Desondanks waren de bezoekers vlak voor rust zelf ook dichtbij een treffer, toen de lat werd geraakt uit een hoekschop van Lesley Nahrwold.

Na de hervatting bleef het spel op en neer gaan. DETO had de wedstrijd kunnen beslissen, maar Genemuiden zorgde vlak voor tijd alsnog voor de 1-1.

SC Genemuiden - DETO 1-1 (0-1).
Score: 3. Kaya 0-1, 89. Van Dalfsen 1-1.

AZSV wint, hattrick Vierwind

In de hoofdklasse A boekte AZSV uit Aalten een 3-1 zege op ’s Gravenzande. Kars Vierwind maakte alle drie Aaltense treffers. Drie van de vier goals werden gemaakt vanaf de stip. Sander Koeleman scoorde namens de gasten de 1-1. De beslissende 3-1 viel pas in de zevende minuut van de blessuretijd.

Amateurvoetbal