Volledig scherm
Maarten Jansen opnieuw onderuit met DEO (archieffoto) © Orangepictures/Kristian Giesen

DETO verliest ook op Urk

URK - DETO heeft ook de vierde wedstrijd in de Hoofdklasse B verloren. Op Urk stond het tot vlak voor tijd 0-0. Jelle de Boer kopte raak en bezorgde de Vriezenveners zo opnieuw een nederlaag.

Na een afwachtende openingsfase was de eerste mogelijkheid voor Ferdi ter Avest, die met zijn schot de Urk-doelman flink op de proef stelde. Voor rust waren er verder weinig mogelijkheden. Beide ploegen bleken defensief sterker dan offensief.

Na rust was er een mogelijkheid voor Urk, dat kort daarna ook, tevergeefs, een strafschop claimde. Ferdi ter Avest was, op aangeven van Kevin Aman weer dischtbij een doelpunt, maar de aanvaller zag zijn kopbal naast gaan. In de slotfase zette Urk aan, in een poging alsnog het verschil te maken. Vlak voor tijd was het raak. Jelle de Boer verlende een bal met het hoofd en besliste daarmee de wedstrijd. DETO probeerde in de blessuretijd nog gelijk te maken, maar slaagde er niet in de vierde opeenvolgende nederlaag te voorkomen.

sv Urk - DETO  1-0 (0-0)
Score: 89. De Boer 1-0
DETO : Van Zaltbommel, W.Kram, Bongers (46. Barnasco), Fleer, Wesselink, Nijhuis, Koetsier, Ter Avest, Soumaoro, Yakob, Aman (70. Jansen).

Amateurvoetbal