Volledig scherm
DETO. © Orangepictures/Kristian Giesen

DETO verliest ook tweede duel van het seizoen

BUITENPOST - Na de nipte nederlaag tegen Swift vorige week, heeft hoofdklasser DETO ook het tweede duel van het seizoen verloren. Bij Vuitenpost verloor de ploeg van Otto Krabbe met 3-1.

DETO begon slecht. Buitenpost kreeg de betere kansen en via Rik Weening leverde dat na een kwartier spelen de 1-0 op. Die treffer schudde DETO wakker, want de Vriezenveners gingen wat minder slordig spelen. Kevin Aman maakte na ruim een half uur gelijk met een schot in de korte hoek. Toch ging DETO rusten met een achterstand, want Rudmer Loonstra maakte vlak voor rust de 2-1.

Na rust ging het niet veel beter voor DETO. Weening maakte al snel de 3-1 en Buitenpost kreeg kansen op meer. Ook DETO kreeg nog kansen op de aansluitingstreffer, maar gescoord werd er niet meer.

Buitenpost - DETO 3-1 (2-1).
16. Weening 1-0, 35. Aman 1-1, 44. Loonstra 2-1, 58. Weening 3-1,

DETO: Van Zaltbommel, Kram, Nijhuis, Fleer, Wesselink, Soumaoro, Koetsier, Ter Avest, Shayesteh, Jansen, Aman.

Eerste zege AZSV

AZSV kende een betere middag. De Aaltenaren pakten in de andere zaterdaghoofdklasse de eerste zege van het seizoen. Vorige week verloor de ploeg nog, maar op bezoek bij de amateurs van Feyenoord won AZSV zaterdag met 2-0. Sjoerd te Boekhorst en Fabian Mensah scoorden.

Amateurvoetbal