Volledig scherm
Coplan Soumaoro scoorde namens DETO © Orange Pictures

DETO wint halve finale nacompetitie in Zeeland

KLOETINGE – DETO heeft de eerste horde op weg naar handhaving in de hoofdklasse genomen. De ploeg moest helemaal afreizen naar Zeeland, maar deed dat met succes. In halve finale van de nacompetitie versloeg DETO Kloetinge in de verlenging: 1-3.

Op 270 kilometer van Vriezenveen begon DETO slap aan het duel. Kloetinge, dat dit seizoen in de eerste klasse speelde, had het initiatief in de openingsfase. DETO vocht zich daarna in de wedstrijd. Zo trof DETO-speler Stan Nijhuis de paal. Na de pauze kregen beide ploegen kansen, maar werd er niet gescoord.

Verlenging

In de verlenging die volgde was het ditmaal wel raak voor Nijhuis, die opstoomde en scoorde: 0-1. Coplan Soumaoro verdubbelde met een rake schuiver de score voor DETO. De bezoekers begonnen met wind tegen aan het tweede deel van de verlenging, waarin Koetinge al snel voor de 1-2 zorgde. Het slotakkoord was echter voor Joost Exterkate, die namens DETO inviel en nog geen minuut later scoorde. De gele kaart die hij kreeg omdat hij zijn shirt uittrok, nam hij voor lief.

DETO speelt de finaleronde om een plek in de hoofdklasse zaterdag op neutraal terrein.

Kloetinge – DETO Twenterand 1-3 n.v. (0-0). 93. Nijhuis 0-1, 100. Soumaoro 0-2, 108. Leeuw 1-2, 115. Exterkate 1-3.

Amateurvoetbal