Volledig scherm
Coplan Soumaoro bezorgde zaterdagmiddag via een penalty zijn ploeg DETO de overwinning tegen Sparta Nijkerk (archieffoto). © MarcelTerBals/mtb-sport.net/photos

DETO wint nipt van titelfavoriet

HOOFDKLASSEPUTTEN - DETO heeft knap drie punten overgehouden aan de ontmoeting met titelfavoriet Sparta Nijkerk. Soumaoro maakte via een strafschop de enige goal van de wedstrijd. 

De mensen die op de eerste thuiswedstrijd van DETO waren afgekomen, zagen geen goals tot de rust. Sparta was de bovenliggende partij qua kansen en balbezit. Op het eind van de eerste helft was DETO een paar keer gevaarlijk, onder andere via Joost Exterkate wiens inzet op de lat belandde. De tweede helft stond vooral in het teken van penalty’s. Eerst wist een Sparta-speler een strafschop niet te benutten. Even later mocht Soumaoro hetzelfde proberen namens DETO, hij faalde niet. Doordat er niet meer gescoord werd, was de middenvelder matchwinner.

DETO – Sparta Nijkerk 1-0 (0-0).
Score: 65. Soumaoro 1-0 (pen.).

DETO: Van Zaltbommel, Tijs, Nijhuis (69. Koetsier), Fleer, Kram, Soumaoro, Nahrwold, Shayesteh (76. Vijfhuizen), Wesselink, Exterkate (85. Peppels), Aman.     

Excelsior'31

De thuisploeg had in de eerste helft de meeste kansen, maar Excelsior opende de score. Hakim Ezafzafi stiftte de bal over de doelman.  Meer treffers vielen er niet tot de theepauze.  Aan het begin van de tweede helft was het direct opletten geblazen voor de Rijssenaren, ze gaven in één minuut drie corners weg. Putten wist die niet te verzilveren. In de 88ste minuut was het toch raak voor de thuisploeg. 

SDC Putten - Excelsior'31 1-1 (0-1).
Score: 29. Ezafzafi 0-1 89. Thomassen 1-1.

Excelsior'31: Koetsier, Beverdam (64. Baysoy), Krijns, Ten Have, Smoes, Isa, Penterman (75. Haverslag), Maat, Boeloerditi, Ezafzafi, Köse.             

SVZW

Net als Excelsior zagen de Wierdenaren in de slotfase de drie punten in rook opgaan. Ze moesten het doen met een 2-2 eindstand. SVZW ging goed van start. Frank Smit, overgekomen van DETO, maakte in de negende minuut zijn eerste competitiedoelpunt voor De Zwaluwen. WHC miste hierna een grote kans, waardoor beide teams met een 1-0 ruststand de kleedkamer opzochten. Binnen de kortste keren in de tweede helft had Yessin Maskoul de score verdubbeld. WHC knokte zich terug en maakte in de blessuretijd de 2-2. 

SVZW – WHC 2-2 (1-0).
Score: 9. Smit 1-0, 49. Maskoul 2-0, 75. Post 2-1, 93. Van Petersen 2-2. 

SVZW: Veldwachter, Kamperman Leferink, Wensing, Basut, de Jong, Smit (72. Buimer), Scholten, Jansen, Woesthuis (45. Lubbers), Maskoul, Michels (72. Knol).   

AZSV          

AZSV  reist met een goed gevoel terug naar Aalten na de 0-2 winst bij Urk. Robin Thuss en Max Jansen waren verantwoordelijk voor de goals. 

Urk - AZSV 0-2 (0-1).
Score: 23. Thuss 0-1, 74. Jansen 0-2. 

AZSV: Ebbers, Mulder, Jansen, Goosen, Rensing, Te Veluwe, Vierwind, Nieuwboer, Nyamsangya, Thuss, Rasing (90. Te Boekhorst).

Amateurvoetbal