Volledig scherm
Grol-speler Rob Temmink druipt zwaar teleurgesteld af na het verlies tegen Varsseveld. © Theo Kock

Doelman gedegradeerd Grol: 'Ik herinner me niets meer van zondag'

GROENLO - Met de ernstige blessure en de degradatie naar de derde klasse komt er een triest einde aan dit seizoen voor doelman Max De Vries. Zijn club Grol verloor met 1-0. De doelman uit Groenlo vertrekt naar de zondagploeg van FC Winterswijk.

Hoe is het nu met je?
Max de Vries (22):"Ik ben net (maandagmiddag, red.) terug uit het ziekenhuis. Het heeft niet zoveel zin dat ik vragen ga beantwoorden. Ik kan me van zaterdagavond nog wel iets herinneren, maar van de hele zondag weet ik niets meer. Mijn vader vertelde in het ziekenhuis dat we gedegradeerd zijn. Ik kon het niet geloven. Dat is alles wat ik kan zeggen, want meer weet ik niet meer. Mijn moeder kan meer vertellen."

Wat gebeurde er precies?
Moeder Stephanie: "Max kreeg al na een minuut spelen de knie van een speler van Varsseveld in zijn gezicht. Hij is twee minuten buiten westen geweest. De tanden waren door zijn lip en Max had een bloedneus. Gelukkig was er een huisarts in het publiek. Hij heeft met de verzorger van Grol eerste hulp verleend. Ook mijn man ging naar Max toe. Ik ben langs de zijlijn gebleven. De ambulance kwam pas na 35 minuten, omdat er elders een spoedgeval was. Dat ging voor."

Wat is de diagnose?
Stephanie: "De neuroloog constateerde een zware hersenschudding. Het geheugenverlies van de hele zondag zal altijd blijven, zei de neuroloog. Max hoeft geen moeite te gaan doen om te proberen die dag in zijn geheugen op te halen. Dat is weg en blijft ook weg. Gelukkig verwacht de neuroloog geen blijvend letsel. Max heeft nog wel pijn. Hij slikt daarom pijnstillers. Hij moet deze week vooral rust houden."

Amateurvoetbal