Volledig scherm

Doelman Suryoye haalt uit naar uitdagende toeschouwers van Eilermark

GLANERBRUG - Een opvallend moment tijdens het duel Eilermark - Suryoye-Mediterraneo zondag. Toeschouwers van Eilermark dagen de goalie van de gasten uit. Hij besluit daarop te reageren. Op de Facebookpagina van De Kelderklasse doken vanmorgen beelden op van het incident.

Eddy Bodde, voorzitter van Eilermark, zag het incident niet gebeuren, maar heeft het er na de wedstrijd wel over gehad met de bezoekers. ,,Die probeerden het een beetje te verbloemen. We moeten nog even kijken wat we er mee aanmoeten. Ik heb de beelden nog niet gezien."

,,De jongens staan daar altijd en steken vaker de gek aan met de doelman van de tegenpartij. Je weet hoe dat gaat. De stand was toen al 2-0 of 3-0 en de doelman was het hele duel al gefrustreerd", aldus Bodde.

Suryoye-Mediterraneo kan zich niet vinden in de woorden van Bodde. ,,Wat onze keeper doet mag niet. Laat dat duidelijk zijn. Hij moet zich nooit laten provoceren", aldus aanvoerder Benjamin Can. ,,Maar onze keeper wordt negentig minuten lang op vreselijke wijze uitgescholden. Het bleef niet bij hondenkop, maar het ging ook over familieleden van hem en zijn afkomst. De scheidsrechter liet na de tijd ook weten verbolgen te zijn over het feit dat niemand bij Eilermark optrad. Dat racistische gedoe moet eens afgelopen zijn."

Hieronder de beelden die op de Facebookpagina De Kelderklasse opdoken:

Amateurvoetbal