Volledig scherm
© @Luctor

Durmusoglu blijft bij Luctor: ''Ik ben een gevoelsmens"

ALMELO - De vacature ‘trainer Luctor et Emergo seizoen 2017/2018’ was sneller dan verwacht ingevuld. Kenan Durmusoglu maakte onlangs zijn vertrek bij de club bekend, maar kwam terug op die beslissing en verlengde zijn contract met een jaar.

Bovenaan in de tweede klasse J van het zondagvoetbal, een leuke groep, maar toch... Kenan Durmusoglu haalde onlangs zijn diploma oefenmeester 1 met de insteek om hogerop te gaan. Na twee jaar hoofdtrainer bij Luctor et Emergo vond de ex-prof het een mooi moment om, vanaf het nieuwe seizoen, elders te gaan coachen, zo vertelde hij de spelersgroep twee weken geleden. „Ik heb mijn diploma namelijk niet voor niets gehaald”, zei de trainer. „Er was ook wel interesse van clubs op een hoger niveau, eentje zelfs heel concreet.”

Twijfel
Toch knaagde er iets. Hoe meer dagen er verstreken, des te meer twijfelde Durmusoglu. Was hij eigenlijk wel klaar bij Luctor? „Met name na de laatste wedstrijd bij BWO die we, ondanks een man minder, met 3-1 wonnen, zag ik hoe goed we het eigenlijk met z’n allen hebben. De spelers en het bestuur hadden me daarvoor al meerdere keren laten weten het jammer te vinden dat ik vertrok. Dat streelt je natuurlijk.”

Gevoel
Durmusoglu en Luctor gingen opnieuw in gesprek en kwamen tot dezelfde conclusie: doorgaan in plaats van uit elkaar gaan. „Ik ben een gevoelsmens”, aldus de trainer. „Als je ergens prima kunt werken en de prestaties zijn uitstekend, waarom dan per se vertrekken? Helemaal als de club graag met je door wil en de groep nog niet aan het plafond zit. Gelukkig zijn we alsnog met elkaar tot een akkoord gekomen.”

Ongeslagen
Over de resultaten geen slecht woord: Luctor verloor dit seizoen nog geen enkele keer in de competitie. Tien duels gespeeld, acht gewonnen en twee keer gelijk, het zijn prachtige cijfers. De ploeg is al in het bezit van de eerste periodetitel en mag dus in de nacompetitie gaan strijden om promotie, maar misschien is die nacompetitie helemaal niet nodig. „Deze groep is tot veel in staat en het zou natuurlijk geweldig zijn om een stap omhoog te maken, maar de weg is nog lang”, weet Durmusoglu.

Mocht dat lukken, dan wacht de eerste klasse. Een niveau waarop trainers in het bezit moeten zijn van oefenmeester 1. Komt dat even goed uit.

Amateurvoetbal