Volledig scherm
De Esch (geel) bewees zichzelf een goede dienst door thuis met 3-1 van DOS'37 te winnen. © Emiel Muijderman

Eerste klasse: De Esch pakt laatste strohalm

eerste klasseDe Esch heeft in de eerste klasse D een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld werd streekgenoot DOS'37 met 3-1 verslagen. SVZW had geen kind aan Hulzense Boys en liep uit naar een 7-0 zege.

Zaterdag, 1e klasse D

De Esch – DOS’37 3-1 (2-0)
Agterbos 1-0 en 2-0, Elbersen 3-0, Hegeman 3-1 (pen).
Hekkensluiter De Esch boekte een terechte zege op DOS’37, dat inmiddels uitgespeeld is. Het eerste half uur ging het gelijk op met kansen voor beide teams. Nadat Lennard Mulderij een grote kans miste namens DOS, sloeg De Esch toe. Dennis Agterbos maakte twee fraaie goals. Na de 3-0 leek het gespeeld, maar De Esch-speler Niek Neef ging in de fout. Hij werkte de bal in een opwelling met zijn handen uit de goal. Tom Hegeman benutte de strafschop. De Esch hield desondanks stand. De Oldenzalers hebben nog altijd een minieme kans op handhaving. De achterstand op nummer twaalf DETO is nu twee punten.

Hulzense Boys – SVZW 0-7 (0-3)
Andrzejak 0-1, Tip 0-2, Ter Avest 0-3, Andrzejak 0-4, Jansen 0-5, Woesthuis 0-6, De Graaf 0-7.
SVZW poetste het blazoen weer enigszins op na de beschamende nederlaag van vorige week (3-0) tegen Vroomshoopse Boys. De Wierdenaren kregen bar weinig tegenstand van hekkensluiter Hulzense Boys, dat vorige week na de zege op De Esch weer stiekem mocht hopen, maar nu toch echt kansloos is om zich nog te handhaven. De bezoekers combineerden soepel en lieten eindelijk weer eens zien over veel kwaliteit te beschikken.

Amateurvoetbal