Volledig scherm
Ruime zege voor Excelsior'31 (archieffoto) © Orangepictures/Marcel ter Bals

Effectief Excelsior'31 ruim langs DOVO

VEENENDAAL - Een uiterst effectief Excelsior’31 heeft de uitwedstrijd tegen DOVO met ruime cijfers gewonnen. Nadat de Rijssenaren twee keer op voorsprong kwamen en de thuisploeg even zo vaak op gelijke hoogte kwam, sloeg Excelsior in het laatste deel van de wedstrijd toe. Met nog eens vier doelpunten werd het 2-6.

Hoewel DOVO in de openingsfase de overhand had, was het Excelsior’31 dat de score opende. Op aangeven van Niek Davina kon Jamarro Diks na negen minuten van dichtbij raak schieten. De voorsprong hield niet lang stand, binnen het kwartier was het gelijk, door Simon van Zeelst. Na de gelijkmaker had DOVO opnieuw de overhand. De thuisploeg kreeg een aantal kansen, maar slaagde er niet in om op voorsprong te komen.

Na rust kwam Excelsior opnieuw op voorsprong. Een overtreding op Hielke Penterman werd bestraft met een penalty. Vanaf elf meter bracht Hakim Ezafzafi de stand op 1-2. DOVO zocht de aanval en kwam door Quincy Arends opnieuw op gelijke hoogte. De gelijkmaker was voor de Rijssenaren signaal om flink aan te zetten. Door doelpunten van Jasper Veltkamp en Derian Reiners werd het snel na de gelijkmaker 2-4. DOVO bleef zoeken naar een beter resultaat, maar met de 2-5 van Boy Boeloerditi, een kwartier voor tijd, was het duel definitief beslist. Excelsior wist nog een keer te scoren, Penterman bepaalde de eindstand op 2-6.

DOVO - Excelsior’31 2-6 (1-1)
Score: 9. Diks 0-1, 14. Van Zeelst 1-1, 49. Ezafzafi 1-2 (pen.), 61. Arends 2-2, 62. Veltkamp 2-3, 64. Reinders 2-4, 77. Boeloerditi 2-5, 86. Penterman 2-6.
Excelsior’31: Koetsier, Beverdam, Zwiers, Davina, Schmidt, Boeloerditi, Veltkamp, Reinders (67. Van Beek), Diks (84. Haverslag), Penterman, Ezafzafi (89. Smoes).

👏🏻👏🏻👏🏻 pic.twitter.com/dcWPvZP5l7

— SV Excelsior'31 (@excelsior31) November 16, 2019

Amateurvoetbal