Volledig scherm
Herman Post. © Reinier van Willigen

Enschedese arbiter over duw: ‘Niet leuk, nooit meegemaakt, maar volgende week fluit ik weer’

ENSCHEDE - Arbiter Herman Post kreeg afgelopen weekeinde ongewild een hoofdrol in een wedstrijd van het amateurvoetbal. De 63-jarige scheidsrechter werd tijdens het duel in de vierde klasse tussen AD’69 en Terborg (2-1) omver geduwd door een speler van Terborg.

De voetballer in kwestie, Furkan Yeter, spuugde ook de grensrechter van AD’69 in het gezicht. Hij kreeg de rode kaart van scheidsrechter Post. Z’n club Terborg heeft hem tot het einde van dit seizoen geschorst.  „Zondagavond hebben wij als bestuur gebeld met alle betrokken partijen om excuses aan te bieden uit naam van de vereniging”, zo laat het bestuur weten. „Maandagavond hebben wij een gesprek gehad met Furkan Yeter. Furkan was zichtbaar ontdaan door zijn eigen gedrag. Furkan heeft daarbij ook aangegeven zijn persoonlijke excuses aan te willen bieden in een gesprek met alle partijen.” 

“Maandagavond hebben wij contact gehad met de grensrechter van AD’69 en er volgt deze week met hem een persoonlijk gesprek. Ook de scheidsrechter is benaderd en ook hier zal deze week een gesprek mee worden gevoerd. De strafmaat die wij Furkan hebben opgelegd is dat hij dit seizoen niet meer voetballen mag bij Terborg. De straf die hij door de KNVB opgelegd krijgt zal hij accepteren.”

Arbiter Post bevestigt dat hij is benaderd door de club en er een gesprek volgt. Verder wil hij (nog) niet al te veel kwijt over het incident. „De zaak ligt namelijk nog bij de tuchtcommissie.”

‘Eerste keer dat het fysiek werd’

Hoe het met hem gaat? „Ik ben gewoon lekker aan het werk en doe m’n ding. Maar zo’n incident is natuurlijk niet leuk. Ik fluit al twintig jaar wedstrijden in de vijfde en vierde klasse, in die tijd is er verbaal genoeg naar m’n hoofd geslingerd. Dat vind ik eigenlijk al niet kunnen. Dit was de eerste keer dat er fysiek wat gebeurde”, aldus Post die komend weekeinde niet in actie komt. „Maar dat is puur toeval. Volgende week fluit ik gewoon weer, het blijft m’n hobby.” 

Amateurvoetbal