Volledig scherm
SVV’91 (rood/groene shirt) komt niet langer uit in het zondagvoetbal. © Reinier van Willigen

Enschedese voetbalclub SVV’91 per direct uit de competitie

ENSCHEDE - De Enschedese voetbalvereniging SVV ’91 heeft besloten per direct te stoppen met het eerste elftal op zondag. De club, uitkomend in de vijfde klasse A, kwam eerder dit seizoen negatief in het nieuws nadat de wedstrijd tegen DTC’07 werd gestaakt.

„In overleg met de KNVB hebben we gekeken naar wat het beste is voor onze club in de toekomst”, verklaart SVV-voorzitter Rama Jagai. „We willen weer opnieuw gaan bouwen en onderaan beginnen. Het belangrijkste voor ons is dat we het plezier en de rust binnen de club weer terug gaan vinden.”

Plezier

Quote

Er zijn jongens gestopt en we hebben veel blessures

Rama Jagai

Na het incident in de wedstrijd tegen DTC verloren meerdere spelers het plezier in het spelletje. „Er zijn jongens gestopt en we hebben veel blessures. Er trainen steeds minder spelers en we krijgen moeilijk een volledig elftal op de been”, geeft Jagai aan. „De laatste tijd moesten we steeds meer gaan putten uit lagere elftallen, dan maak je die vriendenteams kapot. Dat willen we ook niet.”

Een van de opties is om vanaf volgend seizoen volledig verder te gaan op de zaterdag. De Enschedese club is al met een eerste elftal actief op die dag. Jagai durft echter nog niet aan te geven hoe de toekomst er precies uitziet voor de club. „We gaan de komende tijd in gesprek met de KNVB om te kijken hoe we het volgend seizoen aan gaan pakken.”

Terugkeer uitgesloten

Een terugkeer op de zondag is volgens KNVB-persvoorlichter Daan Schippers uitgesloten. „Er zijn afspraken gemaakt dat SVV volgend seizoen niet overnieuw begint op de zondag”, laat hij weten.

Alle resultaten van SVV’91 dit seizoen in 5A worden geschrapt. De ploeg stond op de tiende plek met acht punten uit acht wedstrijden. 

Amateurvoetbal