Volledig scherm
© Marcel ter Bals

Enter Vooruit strijdvaardig tot de laatste snik

ENTER - Tweedeklasser Enter Vooruit houdt hoop op promotie, ondanks de 2-1 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen concurrent DZC’68 en de achterstand van inmiddels acht punten.

De meezingers knallen uit de speakers vanuit de gastenkleedkamer. Kevin Peppels schudt buiten nog maar eens met zijn hoofd. Voor Enter Vooruit begon het zaterdagmiddag nog zo mooi tegen koploper DZC’68: al na acht minuten eindigde de uithaal van de 18-jarige aanvaller tegen de touwen. Maar een kleine anderhalf uur later staat er 1-2 op het scorebord en is de achterstand op de lijstaanvoerder na tien duels opgelopen tot acht punten. De pijlen maar richten op de nacompetitie? Peppels wil daar niets van weten. „We gaan er nog steeds voor. Het is echt nog niet gelopen.”
Dat ie er zo lekker in zat en dat Peppels, die nog in de A mag spelen, al negen keer heeft gescoord in zijn debuutseizoen? Het doet er allemaal niet toe. De teleurstelling is groot. Bedompte gezichten bij hem en zijn teamgenoten. „Ik had liever gehad dat dat geluid uit onze kleedkamer was gekomen”, zegt het talent. „We hadden vooraf gehoopt aansluiting te vinden, dat het verschil tussen ons en DZC’68 nog twee punten zou zijn. Dat is niet gelukt, terwijl we de kansen wel hebben gehad. Het doel is het kampioenschap. Tenminste, voor mij. Als team gaan we voor promotie, maar ik denk dat het nog rechtstreeks kan.”

Lange weg
‘Dan maar via een periodetitel’ klonk het al langs de zijlijn. Maar ook Björn Hodes blijft positief. „,Enkele jaren geleden stonden we tijdens de winterstop elf punten achter en kwamen we nog terug tot twee punten achterstand. De competitie duurt nog lang”, zegt de trainer.
Op Sportpark De Werf wordt reikhalzend uitgekeken naar een terugkeer in de eerste klasse, het liefst rechtstreeks. Maar Hodes houdt een slag om de arm. „Want we hebben een jonge ploeg”, zegt de trainer. Afgelopen zomer zag hij drie belangrijke spelers wegvallen: topscorer Frank Smit vertrok naar DETO, Gerrit Brunnekreef stapte over naar De Zweef en Lourens Smids stopte. Er kwamen zes nieuwkomers. Jurgen Siemerink en Wim Oosthoek kwamen over van RKSV, terwijl Peppels, Sietse Velten, Jesse Pultrum en Joël Scheper uit de jeugd werden overgeheveld naar het eerste. „Dus we moeten opnieuw bouwen”, zegt Hodes. „Gelukkig hebben we talentvolle jongens in de jeugd, dat zie je nu ook. Maar een jonge ploeg is vaak grillig. Dat zie je ook terug in de resultaten”, aldus de trainer. Zijn ploeg pakte in de laatste drie wedstrijden slechts twee punten.

Prijzen
Het doel van Hodes? „We willen zo lang mogelijk mee blijven doen om de prijzen. Dat hebben we van tevoren aangegeven en dat hebben we nu ook nog niet verspeeld. Daar is het nog te vroeg voor”, zegt de trainer.
„We hebben er de kwaliteiten voor. Hoewel DZC het meeste balbezit had, kregen wij veruit de beste kansen. Dat zegt wel wat, al had ik nu liever gewonnen terwijl we weggespeeld waren.”
Als Enter Vooruit erin slaagt te promoveren, dan keert het terug in de klasse waaruit het vorig seizoen degradeerde. Of de ploeg dan wel kans maakt om zich te handhaven? Dat zal dan blijken, want volgens Hodes zijn er nu nauwelijks vergelijkingen met vorig seizoen te maken. „Vorig seizoen was vooral erg leerzaam. Nu staat er een ander team.”

Amateurvoetbal