Volledig scherm
Sjors Storkhorst scoorde tweemaal voor RKZVC en miste een strafschop. © Frans Nikkels

Er zit geen rem op RKZVC: Hollandia met 3-0 geklopt

ZIEUWENT - Er zit geen rem op RKZVC. Na drie titels op rij is de Zieuwentse ploeg ook in de hoofdklasse A voorlopig niet te stuiten. Na de 3-0 zege op Hollandia is RKZVC samen met RKVV DEM koploper.

Na de goede competitiestart (0-1 zege op Fortuna Wormerveer) verwachtte RKZVC een zware tegenstander te treffen in Hollandia. De ploeg uit Hoorn is al jaren toonaangevend in de hoofdklasse, maar verliet zondagmiddag met de staart tussen de benen sportpark De Greune Weide.

Na een behoudende en saaie eerste helft opende Sjors Storkhorst in de 51ste minuut de score: 1-0. Acht minuten later miste Storkhorst een strafschop, maar een kwartier voor tijd maakte hij zijn misser meer dan goed met een wereldgoal. Storkhorst volleerde een hoekschop van Joey Belterman keihard in het Hoornse doel: 2-0.

Een minuut voor het einde maakte Joey Belterman met een mooi doelpunt het feest compleet voor de ploeg van trainer Laurens Knippenborg: 3-0. ,,We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met goede ploegen in de hoofdklasse'', klonk Knippenborg trots.

Amateurvoetbal