Volledig scherm
Voor de kersverse derdedExcelsior'31 begint zaterdag de competitie. © Orangepictures.nl

Excelsior’31 in de derde divisie ook op zaterdagavond actief: ‘Nemen het nu voor lief’

RIJSSEN – Door de promotie naar de derde divisie treft Excelsior’31 dit seizoen niet alleen veel nieuwe tegenstanders, ook moet de ploeg een paar keer op een ‘vreemd’ tijdstip voetballen.

De uitduels tegen Goes (zaterdag 12 oktober) en VVSB (zaterdag 18 januari) beginnen om 18.00 uur. Het is een tijdstip tegen de principes van de Rijssense zaterdagclub. ,,Als nieuwkomer in de competitie nemen we het nu voor lief”, reageert voorzitter Harald Eertink. ,,Het betreft twee zondagclubs die dit seizoen in de derde divisie zaterdag voetballen. In eerste instantie was het ook de bedoeling dat we thuis tegen deze clubs om 18.00 uur zouden spelen. Daar hadden we moeite mee.”

De thuiswedstrijden tegen VVSB (7 september) en Goes (2 mei) beginnen wel op het voor Excelsior’31 vaste tijdstip van 14.30 uur.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal