Volledig scherm
Ezafzafi in actie. © Bert Kamp

Excelsior'31 op eigen veld onderuit tegen Hoek

RIJSSEN - Excelsior’31 heeft op eigen veld verloren van Hoek. De bezoekers uit Zeeland namen een 0-3 voorsprong. Na rust ging Excelsior in de achtervolging. Door treffers van Hielke Penterman en Boy Boeloerditi werd het weer spannend. Ondanks enkele kansen bleef het bij 2-3.

Na een openingsfase waarin Excelsior de overhand had, was het halverwege de eerste helft Hoek, dat de score opende. Na een aanval die leek uit te draaien op buitenspel, was het Alexander Embrechts die vanaf randje buitenspel raak schoot. Kort daarna verdubbelde Erwin Fransse de voorsprong van de bezoekers. Excelsior probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar kreeg tegen de stug spelende Zeeuwen weinig mogelijkheden.

Kort na rust kwam Hoek op 0-3. Roysel James schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen. Na een uur deed Excelsior wat terug. Een afvallende val werd door Vincent Schmidt voorgegeven, waarna Hielke Penterman de achterstand verkleinde tot 1-3. Die treffer gaf de Rijsenaren nieuwe moed, ook omdat een overtreding op invaller Boy Boeloerditi kort na het doelpunt werd bestraft met een penalty. Vanaf elf meter zorgde Boeloerditi zelf voor de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd kreeg Michel Gerritsen Mulkes rood na het onderbreken van een Hoekse aanval. De tien overgebleven Rijssenaren slaagden er niet meer in alsnog op gelijke hoogte te komen.

Excelsior’31 - Hoek 2-3 (0-3)
Score: 25. Embrechts 0-1, 32. Fransse 0-2, 50. James 0-3, 63. Penterman 1-3, 68. Boeloerditi 2-3
Rode kaart: 70. Gerritsen Mulkes (Excelsior’31)
Excelsior’31: Koetsier, Beverdam, Ziers, Davina, Schmidt (84, Smoes), Gerritsen Mulkes, Veltkamp (88. Maat), Reinders, Diks, Penterman, Ezafzafi (61. Boeloerditi).

Amateurvoetbal