Volledig scherm
Hakim Ezafzafi in duel met Koen Tros. © Orangepictures/ Albert Ten Hove

Excelsior'31 verliest seizoensopening na wereldgoal ODIN'59

RIJSSEN – Excelsior’31 is zaterdagmiddag met een nederlaag begonnen aan het avontuur in de derde divisie. ODIN'59 bleek op sportpark De Koerbelt met 1-0 te sterk. De Heemskerkse ploeg scoorde voor rust met een fantastisch doelpunt.

Excelsior’31 begon niet verkeerd aan de wedstrijd. Het tempo lag nog niet al te hoog, maar bij vlagen was het positiespel prima. Dat leverde niet veel kansen op, maar na een kwartiertje spelen kwam de ploeg van Peter Wesselink bijna op 1-0. Hakim Ezafzafi gaf scherp voor op Jasper Groothuis, maar laatstgenoemde kwam net te kort.

Wereldgoal

Uit het niets kwam ODIN’59 na een krap half uur spelen op 1-0. Koen Tros probeerde het vanaf een meter of 25 met een volley en zijn inzet verdween prachtig in het doel. Een minuut later maakte Jayson Halman zelfs bijna de 2-0 na twijfelachtig ingrijpen van Ryan Snelders. Sietse Brandsma kreeg vlak voor rust ook nog een grote kans voor ODIN’59. Excelsior ging met de minuut minder spelen.

Dubbele wissel

In de rust voerde Wesselink een dubbele wissel door. Met de komst van Derian Reinders en Niek Davina probeerde Excelsior’31 meer diepgang in het spel te brengen, maar verbetering was er amper zichtbaar. ODIN’59 liet het zelfs na om in de fase na rust meer afstand te nemen. Die ruimte was er namelijk voor de gasten uit Heemskerk.

Slotfase

Excelsior'31 voerde het tempo richting het einde van de wedstrijd op en combineerde gevaarlijker. ODIN'59 hield echter vast aan haar tactiek en bleef compact staan. Invaller Reinders was na een mooie aanval dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging in de kluts naast. Ook Ryan Snelders probeerde het nog met een vrije trap, maar Excelsior'31 liet te weinig zien om de gelijkmaker nog te forceren. Een gelijkmaker die ook niet verdiend was tegen een slimmer spelend ODIN'59.

Excelsior’31 – ODIN’59 0-1 (0-1).
26. Tros 0-1,

Excelsior’31: Koetsier, Beverdam (77. Smoes), Zwiers, Snelders, Schmidt, Maat, M. Gerritsen Mulkes (46. Reinders), Penterman, Groothuis (46. Davina), Ezafzafi, Diks.

ODIN’59: Meendering, Boekel, Ben Chekh, Scheffer, Eekhout, Willemse, Hulleman, Tros (86. Kansen), Dikker (69. Driever), Halman (61. De Vries), Brandsma.

Scheidsrechter: Veekamp
Toeschouwers: 400

Amateurvoetbal