Jamarro Diks ging met Excelsior’31 onderuit op eigen veld.
Volledig scherm
Jamarro Diks ging met Excelsior’31 onderuit op eigen veld. © BSR Agency

Excelsior’31 verliest van DOVO door twee rake strafschoppen

DERDE DIVISIERIJSSEN - Excelsior’31 heeft zaterdag op eigen veld met klein verschil verloren van DOVO: 1-2. De bezoekers scoorden tweemaal uit een strafschop en dat bleek voldoende voor de Veenendaalse zege.

In de beginfase probeerde Excelsior’31 het spel te maken en wachtte DOVO af. Beide teams waren dichtbij de openingstreffer, maar mede door goed keeperswerk stond het na 25 minuten nog 0-0.

Penalty 1

Na die 25 minuten werd er alsnog gescoord. DOVO schoot een penalty raak, nadat Kevin Schmidt in het strafschopgebied naar de grond was gewerkt. Excelsior had het daarna steeds lastiger. DOVO gaf weinig ruimte weg. Tevens leed de thuisploeg te veel balverlies, waardoor de bezoekers te vaak in de tegenaanval konden.

Desondanks trok Dérian Reinders de stand voor de pauze gelijk. Hij schoot prachtig raak van zo’n 25 meter. De doelman van DOVO was kansloos: 1-1.

Penalty 2

In de tweede helft had Excelsior steeds minder in te brengen. DOVO bepaalde het spel en de Rijssenaren stonden gegroepeerd rond de eigen zestien meter. DOVO scoorde al snel de 1-2 uit een tweede strafschop en daarna was het aan doelman Melvin Koetsier te danken dat het geen 1-3 werd.

Derde divisie zaterdag:

Excelsior’31 - DOVO 1-2 (1-1).

Score: 26. Schmidt 0-1 (pen.), 39. Reinders 1-1, 58. Arends 1-2 (pen.).

Excelsior’31: Koetsier, Beverdam, Zwiers, Snelders, Schmidt, Davina, Reinders, Veltkam (68. Mulkes), Diks, Penterman, Arslan (68. Haverslag).

Amateurvoetbal