Volledig scherm
Stefan Maat (rechts) in actie voor Excelsior’31. © Excelsior’31

Excelsior'31 verslaat DEM en komt ronde verder in KNVB Beker

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van mede-derdedivisionist DEM uit Beverwijk. Hakim Ezafzafi maakte uit een vrije trap de winnende. Door de zege plaatst Excelsior'31 zich voor de volgende ronde in de KNVB Beker.

Excelsior’31 en DEM waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De Rijssenaren kregen enkele goede kansen, maar mochten op enkele momenten ook niet klagen toen DEM gevaarlijk werd maar niet scoorde. De ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, maar Jamarro Diks maakte vlak voor het rustsignaal de 1-0 voor Excelsior’31. Hij strafte een fout van DEM af met een mooi lobje.

Na rust kwamen de gasten uit Beverwijk snel op gelijke hoogte. Via de strafschop maakte Tim uit den Boogaart de 1-1. Toch was het Excelsior'31 dat niet veel later weer op voorsprong kwam. Hakim Ezafzafi schoot een vrije trap van grote afstand knap raak. In de laatste fase zette DEM alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar dat kreeg de ploeg uit de derdedivisie zondag niet meer voor elkaar.

Excelsior’31 – DEM 2-1 (1-0).
44. Diks 1-0, 56. Uit den Boogaart 1-1 (strafschop), 70. Ezafzafi 2-1,

Excelsior’31: Koetsier, Beverdam (70. Smoes), Zwiers, Snelders, Schmidt, Maat, M. Gerritsen Mulkes, Reinders, Groothuis (70. Davina), Ezafzafi, Diks (79. Penterman).

Amateurvoetbal