Volledig scherm
DETO - Excelsior'31 © Twitter @excelsior31

Excelsior'31 verslaat DETO in oefenduel

VRIEZENVEEN - Hoofdklasser DETO Twenterand en derdedivisionist Excelsior'31 hebben dinsdagavond tegen elkaar geoefend. Excelsior'31 bleek met 3-0 te sterk.

DETO en Excelsior'31 leken met 0-0 te gaan rusten, maar een paar seconde voor het rustsignaal zette Yilber Haverslag Excelsior'31 op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde invaller Hakim Ezafzafi de score voor de Rijssenaren. Jamarro Diks, afgelopen zaterdag ook al trefzeker, maakte even later ook de derde treffer voor Excelsior.

Excelsior'31, dat zich afgelopen zaterdag ten koste van DEM plaatste voor de volgende voorronde van de KNVB Beker, begint aanstaande zaterdag het seizoen. De Rijssenaren treffen op sportpark De Koerbelt ODIN'59 uit Heemskerk. Voor Excelsior'31 betekent dit duel de rentree in de derde divisie. 

Voor DETO begint de competitie een week later. Volgende week zaterdag begint de ploeg van Otto Krabbe met een thuisduel tegen het Amsterdamse AVV Swift.

DETO - Excelsior'31 0-3 (0-1).
45. Haverslag 0-1, 51. Ezafzafi 0-2, 61. Diks 0-3.

Beginopstellingen
DETO:
Van Zaltbommel. Nijhuis, W. Kram, Bongers, Wesselink, Shayesteh, Ter Avest, Soumaoro, Jansen, Nahrwold, Aman.

Excelsior'31: Oude Lansink, Beverdam, Van Beek, Zwiers, Smoes, Maat, Boeloerditi, Penterman, Davina, F. Gerritsen Mulkes, Haverslag.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal